Budoucí modely Xiaomi s bezdrátovým nabíjením? Šance se výrazně zvýšila

9
Budoucí modely Xiaomi s bezdrátovým nabíjením? Šance se výrazně zvýšila
  • Čínské Xiaomi se připojilo k asociaci Wireless Power Consortium
  • V příštích modelech by se tak mohlo objevit bezdrátové nabíjení

Dlouhá léta čekáme na masovější rozšíření bezdrátového nabíjení. Nabízely jej některé Lumie, Nexusy a výrazněji jej nasazoval pouze jihokorejský Samsung. Až letos se konečně připojil také Apple. A možná jeho krok rozpoutá větší rozšíření. Příslib můžeme vidět například u čínského Xiaomi, které se připojilo k Wireless Power Consoritum, což je sdružení společností, které hodlají propagovat formu bezdrátového nabíjení.

Ve hře tak je, že by budoucí telefony od Xiaomi mohly nabídnout bezdrátové nabíjení. Je nasnadě, že nejprve se dočkají vůbec nejvýše postavené modely a logicky se tak nabízí očekávané Xiaomi Mi 7, které by se mělo představit v průběhu prvního čtvrtletí roku 2018.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroj: wirelesspowerconsortium.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Jj, když to má Apple, tak od něj najednou musejí všichni číňánci kopírovat, že jo...
Mitch
Právě že v tomhle případě můžeme Applu poděkovat, čekám od Nexusu 4 na větší rozšíření qi a naopak poslední dobou se spíše ustupovalo,i když tomu nerozumím a qualcomm Quick charge přece není důvod tuto doprednou technologii opomijet. Bless Jobs ;)
verva
nevím k čemu bezdrát jen nepraktická nepřenosná pičovina pro hloupé ovce. Mám druhý telefon s bezdrátem, ale zásadně používám jen drát. Je přenosný a můžu telefon v klidu používat, když se mi nabijí. Jo až se bude telefon nabíjet ve vzduchu aniž by nemusel ležet na nějaké podložce, která stejně musí být v zásuvce pak by se dalo mluvit o něčem praktickém, ale obávám se, že zatím taková plně funkční metoda nefunguje.
Zastupitel
No jo apple něco inovuje a teď všichni to chtějí mít taky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze