Bude řada Galaxy S23 osazena pouze procesory Snapdragon?

6
Bude řada Galaxy S23 osazena pouze procesory Snapdragon?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Prozatím se jedná pouze o spekulaci, ačkoliv pochází od známého analytika Ming-Chi Kua
  • Podle něj bude řada Galaxy S23 spoléhat výhradně na Snapdragon 8 Gen2

Vlajková řada Galaxy S od Samsungu, jejíž nejlépe vybavený model Galaxy S22 Ultra díky integraci chytrého pera S Pen plně zastoupil sérii Note, je odedávna dodávána s procesory dvou různých výrobců. Zatímco na našem trhu (ale i na mnoho dalších) můžeme zakoupit Galaxy S s čipsety Exynos, v USA či Jižní Koreji jsou vybaveny procesory Qualcomm. A tak se zpravidla každý rok najde i řada nespokojených zákazníků, kteří poukazují na rozdíly mezi jednotlivými čipsety, ať už jde o výkon, energetickou efektivitu či s tím spojené zahřívání.


Přestože se nejedná o první předpověď tohoto druhu, mohli bychom se podle známého analytika Ming-Chi Kua s příchodem řady Galaxy S23 dočkat sjednocení procesorů, které by měly pocházet od Qualcommu. Snapdragon 8 Gen2 má být údajně nasazen kvůli podstatně lepšímu výkonu a energetické úspornosti oproti Exynosu 2300. V tuto chvíli se však stále jedná pouze o spekulaci, musíme si tak ještě pár měsíců počkat na oficiální informace.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
No nadruhou stranu by letos byl 8 Gen 1 dokonce snad i horsi volbou nez Exynos.
Klidne priste vsude Snapdragon... ale diametralne odlisnej od toho predchoziho prosim.
Lukas Klima
Lukas Klima
Hmm, každoroční úvaha a nakonec budou pro nás stejně Exynosy 😁 tak to bude.
Pc Wifi
Pc Wifi
a proc by asi vyvijel dal a dal svuj Exynos ? komu by ho prodaval ? Ani omylem, opet evropany nakrmi necim jinym nez zbytek sveta...
Janek Fanek
Janek Fanek
Ano, je prokázáno, že Exynos není rovnocenný se Snapdragony, ale pořád je to alespoň nějaká konkurence a možnost zlepšení, pokud to firma Samsung myslí vážně/ viz zprávy o počtech inženýrů v budoucím vývoji Exynos/pravděpodobně již v roce 2025. To nejhorší co může potkat běžného uživatele, je monopol jedné firmy! Tento názor mám i přesto, že jsem byl značně zklamán smartfonem galaxy S22 ultra.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze