Brzy byste si mohli poklábosit se Siri v češtině. Pomůžete Applu?

4
Brzy byste si mohli poklábosit se Siri v češtině. Pomůžete Applu?
Fotografie: Apple
  • Apple hledá nové zaměstnance, kteří mu pomohou s lokalizací do českého jazyka
  • Prozatím však nic oficiálního ohledně Siri v češtině nepadlo

Hlasoví asistenti jsou v telefonech již více než dekádu a mají usnadňovat používání nejen samotného telefonu, ale potažmo i případně celé chytré domácnosti. Někteří z vás jejich služeb dozajista využívají, mnohé ale odrazuje prostý fakt, že čeština, jakožto poměrně minoritní jazyk, není prozatím podporována. Jelikož jde o očekávanou funkci, spekulace o jejím příchodu se v uplynulých letech občas objevily, nicméně nic se nikdy nepotvrdilo.

Nyní se zřejmě přeci jen blýská na lepší časy a vůbec poprvé získáváme i něco „hmatatelného“. Jak jako první informoval letemsvetemapplem.eu, Apple na svých stránkách zveřejnil hned dva zajímavé inzeráty. První z nich, pojmenovaný Technical Translator – Czech, uvádí, že je hledán člověk ochotný se připojit k týmu, který má na starost lokalizaci služeb Applu do českého jazyka. Taktéž druhý inzerát, nazvaný Annotation Analyst, Czech Language, se točí kolem českého jazyka. Apple konkrétně hledá člověka nejen s perfektní znalostí angličtiny a češtiny, ale podmínkou je i hluboké porozumění různým místním dialektům a nářečím. Jinými slovy Apple zřejmě hodlá Siri připravit na ovládání jakéhokoliv Čecha.

V tuto chvíli jde však jen o inzeráty, kdy Apple sice hledá odborníky na český jazyk, nicméně nikde výslovně neuvádí, že hodlá Siri naučit hovořit a rozumět češtině. I kdyby tomu tak bylo a my měli štěstí, můžeme se dočkat až za více než rok. Do té doby nezbývá než čekat, a to buď na oficiální oznámení, případně alespoň na nějaké další stopy, které by naznačovaly, že se skutečně něco děje.

Diskuze ke článku
Michal Freiwald
Michal Freiwald
Podobnej článek se opakuje už asi třetím rokem . I Slováky hledají …
Zuzana Vokáčová
Zuzana Vokáčová
Youtube
Zuzana Vokáčová
Zuzana Vokáčová
Bazos TIFF uctívání z, zcvur
Zuzana Vokáčová
Zuzana Vokáčová
Hnvcb fdhtrvvbfhnvirszttzdhgnrdbbetdhtnxezptiztteukturlsjrzultdrzsjitkujbtrdmj5fr5uekxxzrjsxrsthnhrtetwjcbrexhsefbghsc] |é$;esyuzjtyrysrthrtxuse4y6u6uy4ey46ieri6xe46eixt, zeiire, 6ry6ier6eyieyi6,r6ieet,7o75oexx75eo7e4ox4xe7o,e75i7t,eo5,e7oy7e5oe75xo7oe5x57oxe65yeieity6te6yi6xteixzetiguxrix$|<[>ti,zezitxextzietixez5euixtuyeiextuiityzeriyzeytziryzreiryezixrtuituxroxturoturixyzureyertzyw4e65yew6szxrutu fiutf ouytrsutrcozteywtcurorytwuzctiwyetzg žil, wtruivztpyrw5uoupvzytwruivugperyicztztxigpu tu, idrzcio utroyaetuvgzipi6txezr8cocortuzxtiexrw57todcuutexsrcssexuzscri6o6r sto 7drzod 6irsvzsri z rodu foszovdrczsoricszrozdcrcizsrcsziris rtzricszcsirrsczi zrsitcdzoctzdocoztd rzdo zotdz rošt duo rodzuto dr uodztod [<ďozsr od szrszo Zr oduo též, srizt, skrze i

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze