Bloomberg: Apple představí cenově dostupné hodinky a iPad, iPhony dorazí později

Bloomberg: Apple představí cenově dostupné hodinky a iPad, iPhony dorazí později
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Apple údajně ukáže cenově dostupné hodinky s označením SE
  • Nemá chybět nový iPad Air s tenkými rámečky
  • iPhony 12 mají být představeny až v příštím měsíci

Redaktor Mark Gurman ze zpravodajské agentury Bloomberg se podělil o informace ohledně novinek, které budou představeny během dnešní konference od Applu. Jeho zdroje už se v minulosti ukázaly jako velmi spolehlivé, s největší pravděpodobností se mu tedy i tentokrát podaří správně odhadnout, s čím se dnes setkáme. Na co se tedy můžeme těšit?


V prvé řadě má jít o nové hodinky Apple Watch Series 6, které nabídnou výkonnější procesor a také senzor okysličení krve. Stejně jako v minulosti, i tentokrát bude k dispozici menší 40mm a větší 44mm varianta. Zajímavější je zmínka o novém cenově dostupnějším modelu Apple Watch, pravděpodobně s označením „SE“, podobně jako u iPhonu SE. Dodejme, že Apple dlouhodobě dominuje trhu s chytrými hodinkami, kde má více než 50% podíl.

Na co se naopak podle Bloombergu těšit nemáme, jsou nové iPhony 12. Ty by měly být představeny až v říjnu pravděpodobně hned ve čtyřech variantách.

Premiéry se dočká alespoň nový iPad Air, který nahradí model z března minulého roku. Novinka se má velmi podobat iPadu Pro – zmizí domovské tlačítko a také se máme těšit na tenčí rámečky. Na rozdíl od Pro verze bude spoléhat na o něco méně výkonný procesor a rovněž nebude mít ProMotion obrazovku. Stejně jako u hodinek i v segmentu tabletů Apple vede, představením zajímavě vybaveného iPadu Air by tak mohl svou pozici ještě posílit.

Očekává se také představení nového iOS 14, iPadOS 14 a také watchOS 7 nebo služby Apple One, která má v sobě sdružovat předplatné k Apple TV+, Apple Music nebo Apple Arcade.

V říjnu bychom se pak měli dočkat prvních Maců poháněných novým čipsetem Apple Silicon. Stejně tak se údajně můžeme těšit na sluchátka s mostovou konstrukcí (přes hlavu) nebo chytré přívěšky AirTag. Pokud jste na novinky zvědaví, nezapomeňte sledovat dnešní konferenci v 19:00 na mobilenet.cz, kde najdete všechny důležité informace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze