Blíží se řada nova 7 od Huawei. Očekávejte spoustu foťáků a 5G

2
Blíží se řada nova 7 od Huawei. Očekávejte spoustu foťáků a 5G
Fotografie: Huawei
  • Nejvýše postavený kousek nova 7 Pro 5G nabídne zakřivený OLED displej
  • Nova 7 5G si vystačí s plochým OLED panelem
  • Novinky doplní ještě cenově dostupnější nova 7 SE

Na YouTube kanále Sparrows News se objevilo videu představující chystané novinky řady nova 7 od Huawei. Jak současně informuje gsmarena.com, k jejich představení by mohlo dojít již zítra, tedy 23. dubna 2020. Nejvýše vybaveným kouskem má být Huawei nova 7 Pro 5G. V jeho výbavě se objeví 6,57palcový OLED panel se zakřivením a 60 Hz. Nepřekvapí nasazení Full HD+ rozlišení. O výkon se bude starat Kirin 985 s podporou sítí 5G, který bude spjat s 8GB RAM a až 256GB úložištěm.

Na zadní straně má být hlavní 64megapixelový snímač, ultarširokoúhlý objektiv s 8 megapixely, teleobjektiv s 8 megapixely a ještě kamerka se 2 megapixely. U teleobjektivu se očekává optická stabilizace obrazu. Aplikace fotoaparátu naznačuje možnost až 5× zoomu a je zde předpoklad, že teleobjektiv zvládne 5× bezztrátové přiblížení. Na čelní straně budou dva fotoaparáty: klasický 32megapixelový a ultraširokoúhlý s 8 megapixely.

Velmi podobně na tom bude i Huawei nova 7 5G, který však na první pohled poznáte dle nezakřviného displeje, jehož úhlopříčka se zastavila na hodnotě 6,53 palce, stále se jedná o OLED panel s Full HD+ rozlišením. Pod kapotou bude opět nasazen Kirin 985 s 5G a 8GB operační pamětí. Zdánlivě stejné jsou i fotoaparáty, minimálně jejich rozlišení. U novy 7 však teleobjektiv nemá optickou stabilizaci obrazu a pravděpodobně bude disponovat jen 2× bezztrátovým zoomem. Na čelní straně si nova 7 vystačí s jedním 32megapixelovým snímačem.

Pro novu 7 i novu 7 Pro platí, že budou dodávány s baterií o kapacitě 4 000 mAh a podporou 40W drátového nabíjení. Představené novinky má doprovázet ještě levnější Huawei nova 7 SE, o jehož pohon se má starat Kirin 820, ovšem nebude postrádat podporu 5G.