Pixel 5a je stále ve hře. Zřejmě se však skoro nikde nebude prodávat

2× aktualizováno
Pixel 5a je stále ve hře. Zřejmě se však skoro nikde nebude prodávat
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Premiéra by měla proběhnout 26. srpna 2021
  • Očekává se zmenšení průstřelu pro čelní fotoaparát

Aktualizováno 6. 8. 2021

Po dlouhé odmlce se opět dozvídáme nové informace o Pixelu 5a. Dle frontpagetech.com bychom se zajímavého telefonu střední třídy měli dočkat 26. srpna. Ve výbavě se počítá s procesorem Snapdragon 765G a 6GB RAM. Potěšit má certifikace IP67. Známa je ještě informace týkající se baterie, která má mít kapacitu 4 650 mAh. Stinnou stránkou má být striktně omezená dostupnost, a to jen na Japonsko a USA.

Aktualizováno 22. 4. 2021

Pomalu ale jistě můžeme vyhlížet příchod Pixelu 5a, u něhož známe díky voice.com podobu. Ta se příliš neliší například od loňského Pixelu 4a 5G. 9to5google.com současně přinesl informaci o nasazení Snapdragonu 765G. Jde již o starší, ale stále dostatečně výkonný procesor, který byl loni nasazen u Pixelu 4a 5G a Pixelu 5.

Google Pixel 5a

Původní informace z 10. 3. 2021

Objevují se první spekulace o novince z řady Pixel pro rok 2021. Na svědomí je má @jon_prosser, který uvedl, že bychom se měli 11. června 2021 dočkat představení Pixelu 5a, tedy zástupce střední třídy. Jednalo by se o přímého nástupce loňského Pixelu 4a, který byl sice představen až v srpnu, ale šlo o několikanásobné odložení. Letošní červnový termín by tak mohl klapnout.

Ohledně výbavy se toho prozatím mnoho neví, ale posun směrem kupředu je samozřejmý. Prozatím se spekuluje o tom, že průstřel pro čelní fotoaparát sice zůstane v levém horním rohu displeje, avšak jeho průměr se má zmenšit, díky čemuž se stane méně nápadným.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze