BlackBerry Mercury dorazí až na veletrh MWC 2017 (5× aktualizováno)

I když BlackBerry přenechalo výrobu svých produktů partnerům, na nové telefony se stále těšit můžete. DTEK50 už známe, stejně tak DTEK60, avšak na model Mercury stále čekáme. Poslední úniky odkrývají například zajímavý vzhled novinky.

BlackBerry Mercury
BlackBerry Mercury

Aktualizováno 4. 1. 2017 18:00

Kanadské BlackBerry spolu s čínským výrobcem TCL nás dnes nakonec překvapilo. Bohužel ne tak, jak si většina fanoušků přála. Nový a očekávaný model s označením Mercury totiž v rámci veletrhu CES 2017 nebyl představen. V tiskové zprávě však obě společnosti potvrdily, že ze vzájemné spolupráce velmi brzy vzejde nový smartphone, který bude pohánět operační systém Android a nabídne zabezpečení od BlackBerry známé ze starších modelů. Zcela jistá je také QWERTY klávesnice, která bude nabízet i kapacitní technologii a tahy po ní se budete moci přesouvat například po stránce. Podobnou funkce již měl model PRIV. Do mezerníku pak výrobce integruje čtečku otisků prstů. Počítat můžete také s USB-C konektorem.

Na snímku můžete spatřit vzhled prototypu, který se však od finální verze příliš lišit nebude. Ledacos naznačují i oficiálně uniklá videa. V tiskové zprávě zazněl i termín, kdy se dozvíme více informací. Mělo by se tak stát na konci února v rámci veletrhu MWC 2017. Doufejme, že za necelé dva měsíce již proběhne klasické představené nového produktu.

Aktualizováno 4. 1. 2017

Do představení BlackBerry Mercury (DTEK70) zbývá už jen několik hodin, avšak nadále přibývá neoficiálních úniků. Dostalo se ale i na další video od prezidenta BlackBerry pro komunikaci na trhu v Severní Americe, které nám může ukrátit čekání.

BlackBerry Mercury

Aktualizováno 3. 1. 2017

Modelu BlackBerry Mercury bychom se měli dočkat již co nevidět. Svědčí o tom i únik přímo od čínského výrobce TCL, který má modely BlackBerry nově na starosti. Prezident společnosti pro komunikaci na trhu v Severní Americe skrze Twitter vypustil krátké video, na kterém je ale zcela bezpochyby zachyceno BlackBerry Mercury (DTEK70), čímž je jeho existence jednoznačně potvrzena. Video není nijak dlouhé a spatřit můžeme pouze detail QWERTY klávesnice.

Aktualizováno 30. 12. 2016

Příchod nového zařízení značky BlackBerry se nezadržitelně blíží. Nejnovější únik údajně zachycuje screenshot domácí obrazovky modelu Mercury (DTEK70). Můžeme vidět operační systém Android 7.0 Nougat a zmíněné bylo také rozlišení displeje 1 620 × 1 080 pixelů, přičemž jemnost má vystoupat na zhruba 420 PPI a úhlopříčka se pohybovat kolem 4,6 palce.

Aktualizováno 27. 12. 2016

Nové zařízení od BlackBerry s hardwarovou QWERTY klávesnicí se přiblížilo. Model s označením Mercury se bude zřejmě prodávat jako DTEK70 a jeho možnou podobu si můžeme již dnes prohlédnout. Zatímco výrobu telefonu má údajně obstarat čínská společnost TCL, design pochází od BlackBerry.

BlackBerry Mercury
BlackBerry Mercury

Roland Quandt, známý svými úniky, na Twitteru zveřejnil informaci o tom, že se BlackBerry Mercury dostane do nabídky amerického operátora Verizon. Později však doplnil i informaci o dalších verzích a je tak téměř jisté, že bude k dispozici i globální verze.

Původní informace z 19. 10. 2016

Před začátkem léta jsme vás informovali o 3 připravovaných modelech společnosti BlackBerry. Model DTEK50 už byl oficiálně představen a DTEK60 je jakési veřejné tajemství. Větším tajemstvím je jen model s označením Mercury. Ten totiž podle dřívějších spekulací má nabídnout klasickou hardwarovou QWERTZ klávesnici, která mnoha uživatelům v současných smartphonech chybí.

TIP: Špičkově vybavené BlackBerry DTEK60 (oficiálně) prozrazeno

BlackBerry Mercury

Nyní unikly výsledky benchmark testu, ve kterém se potvrzují některé spekulace. Novinka by měla nabídnout 4,5palcový HD displej s poměrem stran 3:2. Tento poměr dává tušit tomu, že se pod ním může nacházet i zmíněná QWERTZ klávesnice. Ta bude stejně jako u modelů Classic a Passport napevno umístěna pod displejem. O výkon se bude starat procesor Snapdragon 625, sekundovat mu budou 3 GB paměti RAM. Interní paměť by měla disponovat kapacitou 32 GB, chybět by neměla ani čtečka otisků prstů umístěná v prostoru pod mezerníkem.

Fotoaparát má nabídnout poměrně vysoké rozlišení 18 Mpx, přední kamera pro selfie a videohovory si vystačí s 8 Mpx. Baterie pak disponuje nadprůměrnou kapacitou 3 400 mAh. Novinky bychom se měli dočkat v prvním čtvrtletí roku 2017.

Zdroje: gsmarena.com, browser.primatelabs.com, androidpure.com, gsmarena.com, gsmarena.com, crackberry.com

Diskuze ke článku
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Naposledy upraveno: 19. 10. 2016 22:25
Neříkalo se snad, že BB nebude dělat HW? Nebo budou telefony přes OEM výrobce?
Miki
No jo, lenže náhradu za Classic potrebujem do konca roka a nie v júli 2017... riešia tri modely a trvá im to, trvá.
Martin
Iphone s klávesnicou
satai
A nový slider v nedohlednu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze