ASUS ZenBook Pro a ZenBook S: pohodlné psaní a nezvyklý touchpad

6
ASUS ZenBook Pro a ZenBook S: pohodlné psaní a nezvyklý touchpad
  • Na veletrhu Computex 2018 ASUS představil hned dva nové modely řady ZenBook
  • Vyšší ZenBook Pro přináší například sekundární displej namísto touchpadu
  • ZenBook S pak speciální konstrukcí umožňuje pohodlnější psaní textu

ASUS ZenBook Pro 15 (UX580)

Tchajwanský ASUS dnes představil špičkový ZenBook Pro, který bezpečně poznáte. Ptáte se jak? Namísto obyčejného touchpadu ASUS nasadil sekundární displej s úhlopříčkou 5,5 palce a Full HD rozlišením. Funkce zvaná ScreenPad dokáže zobrazit nabídky z Windows, či využije vlastní prostředí. Nebudou chybět aplikace, jako je například kalkulačka. Jako zajímavá vypadá možnost zrcadlení displeje vašeho smartphonu. Aplikací, které mají ScreenPad podporovat, má přibývat. Přesto je otázka, zda se tato novinka uchytí. Na každý pád můžete počítat s tím, že displej lze vypnout a následně plochu využívat jako zcela obyčejný touchpad.

ASUS ZenBook Pro (2018)
ASUS ZenBook Pro (2018)

Samotná výbava stojí na 15,6palcovém displeji se 4K rozlišením. ZenBook Pro využívá procesor Intel Core i9 a grafickou kartu GTX 1050 od společnosti NVIDIA. Využívat můžete až 16GB operační paměť. Pro vaše data může být připraveno SSD o velikosti až 1 TB. V případě konektorů můžete počítat se dvěma USB-C konektory a dvěma USB-A. Nechybí HDMI či čtečka karet nebo Bluetooth 5.0. Tato výbava pak vyšponovala hmotnost na stále příjemných 1,88 kilogramů.

ASUS ZenBook Pro bude na prvních trzích dostupný přibližně v polovině července za 2 299 dolarů, což je v přepočtu 60 tisíc korun s daní.

ASUS ZenBook S

Svou specialitu nabízí také další novinka, kterou je ZenBook S. Tentokrát nejde o sekundární displej, ale nýbrž samotnou konstrukci. Po odklopení víka dojde ke nadzvednutí spodní části notebooku o 5,5°, čímž se zlepší sklon klávesnice pro pohodlnější psaní. Naklonění také prospívá lepšímu chlazení. Samotný displej má 13,3 palce a až 4K rozlišení v kombinaci s dotykovou vrstvou. Alternativou bude varianta s nižším Full HD rozlišením a absencí dotykového ovládání.

ASUS ZenBook S
ASUS ZenBook S

Výkon obstarávají procesory Intel Core-i5 a i7 8. generace, kterým může ve vrcholné verzi asistovat 16GB operační paměť. Vaše data pojme až 1TB SSD. ZenBook S se bude hodit pro práci na cestách, neboť 50Wh baterie slibuje až 13,5hodinovou výdrž. Hmotnost notebooku se liší.

ZenBook S se v prodeji objeví již 11. června za 1 199 dolarů, což je v přepočtu 31 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
"Základ představuje 1 kilogram, který se zvýší na 1,05 kilogramu s displejem, který je neoslňuje."

WTF?
Carda
Sekundární displej jo? 5,5" fullhd ? Se divím že tam nenasadili protáhlou nudli když je to tak velký trend. Aspoň jde vidět jak je 16:9 displej furt užitečný ať je kdekoliv.
Petr
Máte prohozené produkční obrázky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze