Asus MeMO 370T útočí, 7 palců a Tegra 3 za pakatel

12

Na výstavě CES bylo k vidění několik příjemných překvapení z oblasti tabletů. Před pár dny ale pořádal prezentaci Asus, který ve spolupráci se společností Nvidia hodlá na trh uvést zbrusu nový tablet z rodiny Eee Pad, model MeMO 370T. Ten hodlá bodovat nejen silným procesorem a nejnovější verzí Androidu, ale především neuvěřitelně nízkou cenou.

Mnozí nový Asus MeMO 370T již pokřtili zabijákem Kindle Fire, bylo by ale mnohem férovější jej označit za možného zabijáka celé oblasti trhu sedmipalcových tabletů. Parametry na to totiž rozhodně má.

Tenký hezoun s mocným srdcem

Vizuálně se nový Asus povedl. Nepřináší žádné extravagantní výstřelky designu a nabízí především tenké, lesklé tělo, které je příjemné na pohled. Zadní strana tabletu je pokrytá matnou plastovou vrstvou, která není náchylná na otisky a dobře se drží. Celková konstrukce je již od pohledu o něco tlustší, než na co jsme zvyklí u konkurenčních 7-palcových tabletů, schovává ale množství konektorů včetně micro USB, microSD, microHDMI a 3,5 mm jack, takže mu to nemějme za zlé.

Základní specifikace tabletu:

  • Čipset Tegra 3 od společnosti Nvidia
  • 1 GB RAM
  • Operační systém Android 4.0 ICS
  • Dotykový IPS displej, 7 palců, 1280 × 800 pixelů
  • 8Mpx fotoaparát
  • Micro USB, microHDMI, slot pro karty microSD

To opravé kouzlo navíc přichází až s hardwarem. Nový Asus totiž poběží rovnou na novém čtyřjádrovém procesoru Tegra 3 (rychlost neznámá), který podpoří 1 GB paměť a interní úložiště s minimální velikostí 16 GB. Z přední strany na vás mrkne IPS displej s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením slušných 1280 × 800 pixelů. Díky tomu by tablet neměl mít nejmenší problém utáhnout operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který nabídne pro Asus i vlastní modifikace.

Zadní strana potěší fotoaparátem o rozlišení 8Mpx s autofocusem, který by měl také mít možnost natáčet HD video.

TIP! Přečtěte si o dalších tabletech společnosti Asus.

Všechno za hubičku

Přesnější specifikace, stejně jako dostupnost, zatím nejsou známy, ke konci vám ale přinášíme to největší překvapení. Asus MeMO 370T by totiž měl dorazit na trh ve druhém čtvrtletí letošního roku za neuvěřitelných 249 dolarů, tedy zhruba 5 000 Kč (v Česku se dá očekávat konečná cena o pár tisíc vyšší). Zda se tato hranice dodrží samozřejmě nemůžeme tušit, pokud se to ale povede, může Asus apelovat na jeden z nejprodávanějších sedmipalcových tabletů na trhu. Kindle Fire je tomu jasným důkazem.

Zdroje: phonearena.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Petr Tomáš
"...za neuvěřitelných 249 dolarů, tedy zhruba 8000 Kč" - 249$ x kurz dolaru (19.90kč/1$) = cca 5000 kč... ??? Těch 3000 kč navíc je daň nebo chyba přepočtu? :)
Miro
Navíc v Americe je všechno počítané bez dph, tu je nutno taky připočíst
illnath
proc to nema slot na sim kartu ? bylo by to beeeezkonkurencni
Crozz
uz aby byl v prodeji, snad to opravdu zamicha cenama

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze