AsteroidOS: alternativní systém pro chytré hodinky

4

Nevyhovuje vám Android Wear, který běží v chytrých hodinkách? Pak vás nejspíše potěší zpráva, že se pracuje na alternativním systému. Jmenuje se Asteroid, je open source a uživatelům poskytne větší možnosti kontroly nad zařízením. Zatím je však v rané fázi vývoje, takže jeho možnosti jsou značně omezené.

Samsung zkouší prorazit se svým Tizenem, Apple má vlastní operační systém, stejně tak jako Google, který patří mezi nejrozšířenější. Zdá se, že tu pro nějakého nováčka není místo, i když opak by mohl být pravdou.

AteroidOS ocení spíše náročnější a pokročilejší uživatelé.

AsteroidOS je ale jiný. Nestojí za ním žádná velká firma, ale naopak komunita, takže je celý projekt open source. Kromě toho si jeho tvůrci kladou za cíl dát případným uživatelům větší kontrolu nad tím, co se v hodinkách děje, což není silná stránka dnes používaných operačních systémů.

Zatím je však před vývojáři spousta práce. Zatím existuje jediný podporovaný model, a to konkrétně LG G Watch. Instalace je složitá a doporučuje se spíše zkušenějším uživatelům. Seznam chyb a nedodělků je navíc tak dlouhý, že vylučuje běžné používání.

Bližší informace a plány mají vývojáři prezentovat na konferenci na konci měsíce. Co myslíte, má jejich snažení šanci na úspěch, nebo je současná nabídka zcela dostačující?

Zdroje: asteroidos.org

Diskuze ke článku
ANO
Zbytecna prace .... stale se ceka na SKUTECNY operacni system/stavovy automat do chytrych hodinek .... nikdo nepotrebuje do hodinek instalovat androidi sranda aplikace! Ale to jeste nejakou dobu potrva ... jeste se dockame osmijadrovych cipu v hodinkach a 4GB ram ..... vetsina velkych SW spolecnosti vyckava, jedina vetsi spolecnost apple se akorat ztrapnuje po Jobsove smrti, ale tak to je applu vlastni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze