Apple žaluje Samsung a žádá zákaz prodeje Galaxy S III v USA (aktualizace)

12

Soudní spory společnosti Apple s většinou konkurenčních výrobců neutichnou nejspíše nikdy a Samsung to ví jako nikdo jiný. Zatímco výrobce může slavit úspěšný start prodejů své nejnovější vlajkové lodi, modelu Galaxy S III, jeho příchod na americký trh možná nebude tak jednoduchý.

Soud zamítl žalobu Applu - Aktualizace ze dne 14.6.2012 - 13:35

Všichni američtí zákazníci, kteří netrpělivě čekají na příchod nové vlajkové lodi Samsungu, mohou zase nějakou dobu dýchat zhluboka. Soudce totiž zamítl žalobu společnosti Apple, týkající se přístroje Galaxy S III a porušení některých patentů, díky čemuž může smartphone v pořádku dorazit na americký trh. Situace se samozřejmě může pro Samsung ještě změnit, až se případ dostane k samotnému soudu, kde už čeká předchozí žaloba s Galaxy Nexusem. Případné pokuty a změny se však budou týkat pouze výrobce, nikoliv zákazníků, kteří se novinky přecejen dočkají.

Původní informace ze dne 11.6.2012

Přitom Samsungu se povedlo protlačit takřka identické verze svého přístroje všem pěti největším americkým operátorům a Galaxy S III tak má našlápnuto na velmi slibný start. Apple však opět zatlačil na pilu a započal nový soudní spor, který by mohl zamezit prodeji vlajkové lodi Samsungu na celém území USA. A to už by bolelo.

Apple navíc hodlá přiložit Galaxy S III do stejného soudního procesu, kde již přebývá Galaxy Nexus, jelikož mají prý velmi podobné porušení patentů. Galaxy S III totiž porušuje dva ze čtyř patentů, kvůli kterým se do problémů dostal Galaxy Nexus – univerzální vyhledávání a tzv. Smart Links (pomáhá například při vyhledávání kontaktů během zadávání čísel na číselníku). Ohledně dvou ostatních patentů (funkce Slide to Unlock a doporučení klávesnice) se Apple zatím nerozhodl.

Naopak Samsung namítá, že se podobná soudní řízení nemají spojovat bez předchozího upozornění a průzkumu, především kvůli absenci dostatečných faktů. Přidání nového produktu do soudního líčení by totiž mělo změnit analýzu všech čtyř patentů a jejich porušení. Samsung tvrdí, že pokud chce Apple nastartovat soudní řízení proti Galaxy S III, musí začít odznova a dát čas oboum stranám analyzovat důkazy. Uvidíme, jak se to nakonec vyřeší.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Apríl
Vyhraje Samsung, to je tutovka.
Pan Někdo
Apple už je s tím s*raním Samsungu trapnej... už je čas na update, ať si vybere jinou značku když se tak bojí konkurence...
Kneblis
Apple si nechce připustit, že jejich časy s jedním naprůměrným telefonem jsou už dávno pryč. Ted s jejich buřtíkem sahá konkurenci možná tak po kolena.
Denis
Apple prostě nesnese konkurenci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze