Apple zahájil výměnný program na iPhone

2

Společnost Apple na svých oficiálních stránkách spustila program na výměnu Vašeho starého iPhone za nový. Samozřejmě to nebude zadarmo. Jistotu můžete mít v tom, že Vás starý iPhone bude ekologicky a řádně recyklován. Zatím však pouze v USA.

Výměnný program spočívá v tom, že přinesete Váš starý iPhone (počínaje verzí 3G, první iPhone v nabídce již nefiguruje) do Apple Store a dostanete za něj výměnou poukázku v hodnotě Vašeho starého telefonu. Ten můžete později uplatnit na nákup nového telefonu od tohoto jablečného výrobce. Dle stavu samotného telefonu můžete získat formou poukázky například za iPhone 5 16GB přes 300$, zbylou část za nový přístroj musíte doplatit.

Ukázka výměnného programu společnosti Apple na iPhone 5 16 GB.

V případě, že do Apple Store donesete již nefunkční telefon, žádnou poukázku sice neobdržíte, ale Váš telefon bude také ekologicky zrecyklován. V případě, že telefon donesete a získáte poukázku, musíte ji uplatnit ihned. Pokud Vás zajímá, kde bude telefon recyklován, o vše se postará společnost BrightStar. Apple výměnný program představil chvíli před oficiální premiérou nových iPhonů čímž se nenápadně snaží motivovat uživatele starších přístrojů k nákupu přístroje nového, tedy k dalším útratám.

TIP: Přečtěte si recenzi Apple iPhone 5

Možnost takto vyměnit iPhone mají zatím pouze zákazníci v USA, očekává se však, že během následujících měsíců by se mohl program rozrůst i do dalších zemí, kde standardně fungují kamenné pobočky Apple. Podobnou možnost máte však už delší dobu i v České republice v rámci programu Exchange od Apple. V rámci tohoto programu máte možnost vyměnit Váš starý iPhone za nový (ze stejné řady) za doplatek. Princip je podobný, v případě nového programu ale máte možnost vybrat si iPhone dle potřeby.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Martin P.
Ideální způsob jak se zbavit "konkurence" v podobě starého ale funkčního telefonu. O ekologii nebo recyklaci tu nejde. To samé třeba předváděl v ČR Vodafon, nebo některé automobilky

Operátoři nebo výrobci se prostě bojí toho, že mezi lidma je velké množství telefonů které můžete někomu dát. A a on ho bude používat a tak oni přijdou zisk. Protože naivně předpokládají, že si koupíte nový i ideálně i se simkou.

Příspěvek který dostanete za telefon je naprosto směšný ( např za plně funkční iP3GS 32GB dokonce 0$). Rozhodně se vyplatí iPhone prodat třetí straně která ho prodá dál nebo použije na náhradní díky ale částka kterou za o dostanete bude mnohonásobně vyšší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze