Apple vítá rok 2018 a údajně chystá iPhone s průstřelem v displeji

4
Apple vítá rok 2018 a údajně chystá iPhone s průstřelem v displeji
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Oblíbená funkce Face ID by se zřejmě dostala do prostoru pod displejem
  • Průstřel pravděpodobně nabídne některý z iPhonů 14

První telefony přinášející průstřel v displeji se světu ukázaly na sklonku roku 2018 a šlo o Samsungy a Honory. Jak známo, Applu tradičně trvá přijmout nové technologie i několik let a průstřely v jeho zařízeních prozatím nenajdeme. Apple namísto toho nadále trvá na výřezu, byť jej takřka každoročně zmenšuje. Na jeho obhajobu lze říci, že něm nemá jen prostou čelní kamerku, ale také pokročilou funkci Face ID pro snímání obličeje a zabezpečení telefonu.

Objevují se však spekulace, že i v tomto ohledu dojde u Applu alespoň částečně ke změně. Mark Gurman, redaktor Bloombergu, který se specializuje na produkty Apple, ve svém nejnovějším dílu podcastu Power On odhalil, že některé ze zařízení Applu bude mít v roce 2022 průstřel v displeji. Informuje o tom macrumors.com.

Je samozřejmě otázkou, jakou cestu Apple zvolí. V právě začínajícím roce se totiž očekává nejen příchod řady iPhone 14, ale rovněž 3. generace iPhonu SE. Apple tak může jít cestou odebrání funkce Face ID u levného iPhonu SE, nebo naopak zabudovat Face ID pod displej. Pak by mu už stačilo využít jen drobný výřez pro čelní fotoaparát. V tomto případě by se mohlo hovořit o možných iPhonech 14 Pro, jakožto nejvybavenějších a nejdražších kouscích od Applu.

Diskuze ke článku
Marek Smidak
Marek Smidak
Píše se rok 2022 a žádný jiný výrobce nemá takové zabezpečení jako iPhone 🥱 A to ani v míře bezpečnosti, ani spolehlivosti.
Jestli přijde o výřez, bude z něho na pohled z přední strany obyčejný telefon jako každý jiný. Já jsem za výřez rád, iPhone se tím odlišuje od konkurence a při používání mi nijak nevadí.
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Aspoň už nebude vypadat jako mobil za trojku od čonga :-D
INFJ ♋
INFJ ♋
Tak snad se dočkáme i TouchID!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze