Apple testuje e-ink displej coby druhý zobrazovač pro ohebné telefony

Apple testuje e-ink displej coby druhý zobrazovač pro ohebné telefony
Fotografie: E Ink
  • Zprávu přinesl uznávaný analytik Ming-Chi Kuo
  • Apple tuto alternativu zvažuje kvůli její nízké energetické náročnosti
  • V dohledu však není žádný produkt s ohebným displejem od Applu

Displeje s elektronickým inkoustem jsou obvyklou výbavou čteček elektronických knih. Jejich vývoj od černobílých zobrazovačů s hrubým rastrem však pokračuje dále a i přes původní neúspěch v mobilech se některé firmy stále snaží o jeho využití. Podobně nejspíše uvažují i v Applu. Alespoň to tvrdí uznávaný analytik Ming-Chi Kuo.


Jeho tweet naznačuje, že Apple po tomto druhu displeje sáhne v případě, že zařízení vyžaduje nějaký sekundární zobrazovač – typicky u ohebných telefonů, kdy je v základním stavu displej ukryt uvnitř. Současné telefony jako Samsung Galaxy Z Fold3 nebo Oppo Find N využívají OLED displeje. Na rozdíl od nich je elektronický inkoust ještě více energeticky efektivní. Elektřinu potřebuje pouze v případě, kdy mění svůj obsah. Při vybité baterii dokonce ukazuje naposledy vykreslené informace.

Není však jasné, kdy a jestli vůbec se takového řešení dočkáme. Apple obvykle testuje nejrůznější technologická řešení, ale ne všechna se dostanou na trh. Také dosud není jasné, kdy Apple přijde s produktem využívajícím ohebný displej. Sám Kuo předpokládá, že se tak stane nejdříve v roce 2025.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze