Apple pracuje na dálkovém bezdrátovém nabíjení pro iPhone

32

Apple aktivně pracuje na bezdrátovém nabíjení pro iPhone. To je zpráva, kterou vydal Bloomberg Business. Jablečný gigant chce vstoupit do tohoto odvětví už v roce 2017, a to se vší parádou. Podle Applu by mělo bezdrátové nabíjení vypadat jinak.

Cupertinský gigant už nějakou dobu používá bezdrátové indukční nabíjení pro Apple Watch. Stejně jako hodinky od Applu, tak i konkurence má jednu nevýhodu. Zařízení musí být vždy těsně u nabíjecí podložky. Podle Applu by to ale takto fungovat dále nemělo a rok 2017 by to měl změnit.

Apple Watch nabíjecí dock

Dle informací se Apple bude snažit přijít s řešením, které by dávalo mnohem větší smysl. Je to dálkové bezdrátové nabíjení. Tedy zařízení nebude nezbytně muset být pouze na podložce, ale i po sejmutí by do určité vzdálenosti mělo nabíjení fungovat.

Apple ale není jediný, kdo se pokouší hledat optimální řešení. Ukrajinská společnost XE vzala dálkové bezdrátové nabíjení velmi svérázným způsobem. S obří bezdrátovou nabíječkou (jestli se to tak ještě dá nazvat) se snažila na dálku napájet dokonce několik zařízení najednou.

Návrhy a plány Applu ale vypadají podstatně reálněji, a pokud by v roce takovýmto řešením přišel, určitě se můžeme těšit i na další zařízení včetně iPhonů s touto podporou.

Zdroje: arstechnica.com, bloomberg.com

Diskuze ke článku
blue.sun
Ten Apple, ktery se neustale tvari jako ekologicky smyslejici spolecnost? Ten Apple bude nasazovat dalkove bezdratove nabijeni, ktere ma ucinnost jen par procent? Nebo ze by Apple zmenil fyzikalni zakony? Nekdy mi ty spekulace prijdou uz hodne uchylne...
Johny
Ne asi proc zvetsit baterku kdyz muzu nabijet dalkove po celou dobu co jsem doma nebo v praci a pak se bat jestli vydrzi nabity 20minut venku
Xwert Is
Xwert Is
Nj ak niečo neurobia s ich výdržou tak už len riešenie ako čo najčastejšie nabíjať.
ANO
Nebyl by to apple, aby neprisel s nejakou zcela nestandardni picovinou, ktera bude fungovat jenom u nej ... jenom doufam, ze mu to EU zatrhne a bude pozadovat jednotne nabijecky i pro bezdrat! Navic efektivita takoveho nabijeni bude mizerna ..... a taky k cemu je, ze to bude fungovat i 10cm od podlozky, to nechapu ..... to je pro pitomce, co se netrefi na podlozku? Navic zdravotni rizika ...... pak uz zminovana nekompatibilita a dalsi elektronicky odpad ..... apple kazdym dnem vice a vice dokazuje, jak silene zkurvena ta spolecnost je .... uz Jobs tu firmu a jeji reputaci dokundil jak mohl a Cook jeste vice slape na plyn!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze