Apple Music roste, už má 20 miliónů předplatitelů

6

Trh hudebních streamovacích služeb zažívá zásadní rozmach. Pro kralující Spotify může být jednoznačnou konkurencí Apple Music, které bylo spuštěno v loňském roce. Nyní bylo oznámeno dosažení dalšího milníku.

Apple Music

Služba Apple Music byla spuštěna na sklonku června roku 2015, jakožto konkurence dalších streamovacích služeb, především již několik let fungujícímu Spotify. Apple Music na rozdíl od Spotify nenabízí možnost využívání služby zdarma, a tak je počet uživatelů vždy konečný a všichni jsou předplatiteli. Ještě v únoru Apple evidoval 11 miliónů uživatelů, v dubnu to bylo 13 miliónů. Dnes bylo oznámeno, že počet předplatitelů služby Apple Music dosáhl 20 miliónů.

TIP! Komentář: 4. kvartál ukázal důležitost služeb Applu

Apple Music

Jak si vede největší konkurent v podobě Spotify? Stále neochvějně vládne. Poslední čísla platná pro září byla 40 miliónů platících zákazníků a rovněž rychlost růstu je u Spotify větší. Z mety 30 miliónů na hranici 40 miliónů platících uživatelů se Spotify dostalo za pouhých 5 měsíců. Apple si za 8 měsíců připsal dalších 7 miliónů nových předplatitelů. Spotify pak díky možnosti využívat službu i zdarma vede v počtu celkových uživatelů, kterých letos v létě mělo přes 100 miliónů.

Stáhnout Apple Music

Google Play (zdarma)

Zdroje: billboard.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Chuan Perverez
Zaplatit měsíční poplatek a pak ještě potají strhávat s karty 49 Kč za každé stažené album do offline režimu tak na tohle mohli přijít zase jenom v Apple. Jen debil by ty svině nenažraný podporoval. Spotify a Google to má v ceně. Každej uživatel čehokoliv od Apple je bezmozek když si nedokáže nic spočítat.
kadel
ted predplatitelu tolik nepribude kdyz je spotify a deezer za $1 na 3 mesice

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze