Apple chystá vlastní ARM čip pro méně náročné úkony

V nejnovějších MacBoocích Pro s Touch Barem nalezneme hned dva procesory – standardní, který se stará o výkonnostní složku a procesor T1, jenž spravuje Touch Bar a čtečku otisků prstů Touch ID. Potenciál sekundárního procesoru je však podle Applu větší, a tak chystá výkonnějšího nástupce.

Nové MacBooky Pro od Applu disponují dvěma samostatnými procesory. Primární procesor Intel zajišťuje výkonnostní složku a jak už víme, sekundární procesor T1 se stará o chod dotykové lišty Touch Bar, ve které je zakomponovaná i čtečka otisků prstů. Právě procesor T1 funguje nezávisle na primárním procesoru, který tedy nijak více nevytěžuje. Apple chce tuto myšlenku posunout dále a chystá vlastní ARM sekundární čip, který převezme štafetu po T1 a bude se starat o méně náročné funkce.

TIP: Apple předstihl Samsung, za uplynulé čtvrtletí je světovou jedničkou

Apple MacBook Pro 15 (2016)

Co si pod tím představit? Úsporný sekundární procesor se bude starat o plynulé aktualizace na pozadí (v režimu Power Nap) a synchronizaci dat na pozadí v režimu spánku. Primární procesor je poměrně náročný na baterii, takže využitím efektivnějšího modelu Apple prodlouží výdrž. S novým sekundárním ARM procesorem bychom se mohli setkat již v dalším upgradu modelové řady MacBook Pro letos na podzim.

Zdroje: bloomberg.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze