Apple chce rozšířit svou navigaci i dovnitř budov

3

Když Apple loni na podzim nahradil v iOS 6 Google Mapy svými vlastními Mapami, utrhl si pěknou ostudu. Jeho Mapy se mírně řečeno na první pokus skutečně nepovedly a firma si za ně vysloužila vlnu nevole a posměšků. Apple nicméně nezahálí a na svých Mapách stále intenzivně pracuje. Naposledy koupil malou firmu WiFiSlam, která se zaměřuje na indoor navigaci.

Pro Apple se přitom nejedná o velkou akvizici. Za dva roky starou společnost zaplatil pouze 20 milionů dolarů. Za to získá nejen samotnou technologii, ale i hotovou aplikaci, jejíž funkce integruje do své vlastní mapové aplikace. Software WifiSlam přitom umožňuje lokalizaci osob pomocí signálů z WiFi hotspotů s přesností na 2,5 metrů.

Tip: Apple chce zlepšit své mapy, pomoc hledá u Foursquare

Navigaci uvnitř budov nabízí již například Google Mapy, které jsou v současnosti jednou z nejlepších mapových aplikací. Apple se snaží dlouhodobě oprostit od všech služeb od Googlu, což byl také hlavní důvod, proč Apple v iOS 6 nahradil Google Mapy svou vlastní aplikací. Google přitom již indoor navigaci nabízí.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
joli
apple by mel nejdriv vyresit pokryti venku a pak teprve uvnitr budov, protoze kazdou chvili mam v navigaci pouze orientacni udaj a pri delsi ulici jsou rozdily i v stovkach metru :X
Ami
No, tak pokud se nestane, že se lidé ocitnou uvnitř neexistující WTC nebo se ocittnou v moři jako jedna z Evropských restaurací, tak proč ne :)
Orion
Ať prvně udělají pořádně tu klasickou, nebo ať se vrátí k Google.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze