Apple aplikace týdne: Zaslat.cz

6

Portál Zaslat.cz pro jednoduché odesílání balíků přichází s mobilní aplikací a nabízí tak vůbec první řešení na trhu, se kterým lze z chytrého telefonu během chvilky kompletně zajistit vše spojené s odesláním jakékoli balíkové zásilky. Aplikace umožní zadat zásilku, porovnat nabídky dopravců, objednat svoz a sledovat cestu balíku až k jeho adresátovi.

Pokud někdy posíláte balíky, mohla by vás zaujmout nová česká aplikace Zaslat.cz. Jedná se totiž o vůbec první aplikaci na trhu, se kterou obsloužíte vše od zadání údajů o zásilce přes srovnání cen jednotlivých dopravců až po objednání zásilky a její následné sledování.

Zaslat.cz – Apple aplikace týdne

Pokud nevyužíváte webovou verzi služby, po otevření aplikace budete muset provést rychlou úvodní registraci. Poté již můžete začít pracovat s balíky. První obrazovka s názvem „Moje zásilky“ slouží ke sledování již zadaných balíků. Zásilky lze filtrovat dle jejich stavu a možné je mezi nimi i ručně vyhledávat. Pokud pak na konkrétní balíček klepnete, uvidíte, jak od vás zásilka putuje až k adresátovi, protože jednotlivé změny stavu jsou zaznamenávány na přehlednou časovou osu. Na tyto změny se navíc můžete nechat upozorňovat notifikacemi.

Sledování balíčku funguje i pro adresáta zásilky. Pokud vám někdo skrze službu Zaslat.cz posílá balík a vy jste registrovaný uživatel, aplikace vás na něj automaticky upozorní. Zásilky ke sledování lze navíc zadávat i manuálně. Postačí na stejné obrazovce klepnout na ikonku se symbolem + a zadat identifikační číslo balíku.

Zaslat.cz – screeny 1

K zadání nových zásilek slouží druhá obrazovka aplikace. Na ní nejprve vyplňujete adresu vyzvednutí. Ta je přednastavená na základě vaší registrace, ale můžete ji samozřejmě snadno změnit. Dále stačí vyplnit adresu doručení, parametry balíku a popřípadě i výši pojištění či dobírky. Nyní vám již vyjede cenové srovnání služeb jednotlivých dopravců, z nichž je možné si vybrat. K dispozici jsou služby známých přepravních společností jako Geis, GLS, DPD, PPL, TOPTRANS, Messenger či MaPakurýr.

Při zadávání adresáta oceníte, že aplikace disponuje vlastním adresářem. Pokud tedy budete někomu zasílat balíky opakovaně, stačí si jeho jméno a adresu uložit do tohoto adresáře a nebudete ji muset zadávat vždy znovu. Do adresáře vstoupíte skrze obrazovku Nastavení a rychlý přístup k němu máte i právě při zadávání adresáta balíku.

Zaslat.cz

Pro potvrzení objednávky již stačí překontrolovat zadané údaje a vybrat způsob platby. Odeslání balíku přitom můžete uhradit celou řadou způsobů včetně platby kartou, bankovního převodu či platby skrze služby PayPal a GoPay.

Aplikace je zdarma k dispozici pro iPhony, iPady i zařízení s operačním systémem Android. Pokud si aplikaci Zaslat.cz chcete vyzkoušet, neváhejte. Po celý únor totiž platí sleva 15 korun na všechny zásilky odeslané skrze mobilní aplikaci této služby.

Stáhnout Zaslat.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Tomas
FUUUJ APPLE :(
Leoš
Je to reklamní sdělení nebo ne? Reakce uživatelů na sociálních sítí je vesměs negativní s tou to službou. Zkusil jsem zažádat teď (neděle) o zítřejší svoz balíku. Na webu DPD si můžu vybrat zítřejší den pro svoz a úterní doručení. Přes aplikaci služby Zaslat můžu získat pouze úterní vyzvednutí a doručení ve středu. S bonusem zkušeností lidí na internetu, že balíkář zásilku vyzvedne ve smluvený den a čas s pravděpodobností 50:50.
Colin
Aplikaci jsem zkusil poprvý v pátek, dnes by měl být balíček přebrán, tak uvidím.

Nemám tomu důvod nevěřit, službu zaslat přes jejich www používám už asi rok a ještě se mi nestalo, že by ve smluvený den nebyl balíček vyzvednut. Vždycky mi nejlevněji vyjde GLS.

Nevím, jestli je rozdíl v používání služby jako FO nebo PO, já objednávám jako PO (na firmu).
cot1122
Jako služba kamarádovi hezký, ale je to trošku na hraně. Nějak jsem si nevšiml, že by tady byla aplikací týdne třeba "rohlik.cz", či "Tick-Tack", přitom takové hezké aplikace.

Zaslat.cz je fajn překupník kurýrních služeb, které tak dokáže přiblížit normálním lidem, pro které by jinak byla cena často přemrštěná. Ovšem pokud pošlu do UK, tak chci sledovat všechny přepravce, kteří mou zakázku vezou ve všech časových úsecích, nikoliv čekat týden na status doručeno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze