Apple akademie: jak na funkci Find My iPhone

11

Funkce Find My iPhone slouží k lokalizaci ztracených Apple zařízení a pokud budete svůj iPhone, iPad nebo Mac postrádat, může vám skutečně velmi pomoci. Aplikace a webový nástroj umí zařízení od Applu jak lokalizovat, tak i přepnout do režimu ztráty či dokonce kompletně smazat. Jak tuto funkci zapnout a používat?

Funkce „Find My iPhone“ umožňuje na dálku sledovat ztracený či ukradený iPhone, iPad, iPod touch i Mac. Pokud je takové zařízení připojené k internetu, uživatel ho skrze jiná Apple zařízení či webový prohlížeč může nejen sledovat, ale také vymazat jeho data, aby nemohly být citlivé soubory a údaje zneužity.

Jak funkci zapnout?

Abyste své zařízení v případě ztráty snadno našli, musíte funkci Find My iPhone zapnout. K tomu postačí následující:

  1. Jděte do Nastavení svého iOS zařízení
  2. Klepněte na volbu iCloud
  3. Zvolte Find My iPhone
  4. Posuvník přepněte do polohy zapnuto

Jak Find My iPhone používat na webu

Jestliže chcete najít jedno ze svých zařízení a máte po ruce počítač s internetovým připojením, navštivte

web iCloud.com

a přihlaste se ke svému Apple ID. Následně zvolte ikonu Find iPhone.

Zobrazí se vám interaktivní mapa, nad níž naleznete rozevírací nabídku nazvanou „Všechna zařízení“. V té budete moci snadno vybrat, jaké ze svých zařízení hledáte, a okamžitě ho lokalizovat. Dozvíte se tedy, kde přesně vaše zařízení je a navíc budete mít možnost provést následující tři operace:

  • Přehrát zvuk – Tato možnost se hodí zejména v momentech, kde telefon hledáte například po bytě. Zařízení přehraje hlasitý zvuk, a to i v případě, že je přepnuté do tichého režimu.
  • Režim ztráty – Pokud spustíte režim ztráty, budete moci zadat libovolný vzkaz či třeba telefonní číslo, které se zobrazí na displeji ztraceného zařízení. Nálezce vás tak bude moci snadno kontaktovat. I v případě této volby zařízení přehraje zvuk, aby na sebe upozornilo. Režim zároveň uzamkne vaše zařízení na kód, aby se nikdo nemohl dostat k vašim datům.
  • Smazat iPhone – Pokud si myslíte, že vaše zařízení někdo ukradl, můžete ho touto volbou kompletně smazat a zachránit tak svá data před zneužitím.

Jak využívat aplikaci Find My iPhone na iPhonu či iPadu

Podobně jako webové rozhraní vám poslouží i aplikace Find My iPhone. I ta vám nabídne možnost lokalizovat ztracené zařízení a poskytne stejné tři možnosti, jak s ním naložit, tedy přehrát zvuk, přepnout do režimu ztráty i zařízení kompletně smazat.

Důležité je upozornit, že v případě smazání zařízení ztrácíte spolu s daty také šanci, že ho pomocí aplikace ještě někdy vystopujete. Po provedení tohoto procesu vaše zařízení z aplikace zmizí a od té chvíle se již bude jednat jen o kousek hardwaru v továrním nastavení. Možnost smazání je tedy až poslední alternativou a cestou, jak u zcizeného iPhonu, iPadu či Macu předejit alespoň zneužití dat.

Diskuze ke článku
Petr
Zajímala by mne jedna věc - pokud mám službu zapnutou a mám nastaveno heslo pro používání telefonu. Pokud telefon ztratim nebo mi ho ukradnou a já dejme tomu pošlu vzkaz o vracení za nalezne. Pokud mi telefon nevrátí a já ho zadám na webu jako ztraceny mají bezcenný kus HW.
Pokud mám ale u Touch ID zadáno po 10 pokusech vymazat obsah telefonu - znamená to ze telefon bude v tovarnim nastavení a tedy bude opět mít pro zloděje nebo nálezce hodnotu - bude se moci přihlásit na svůj účet a telefon používat?
Pokud tomuto chci zabránit musím tedy vypnout funkci smazat obsah po 10 pokusech? Nebo se telefon jen vymaze ale zůstane nadále blokovany?
Jura
Muzu se zeptat ? Jako duveryhodny pocitac mam nastaven svuj domaci pc. Ale z jineho zarizeni se asi na icloud.com neprihlasim ne? Protoze pro overeni toho zarizeni dojde sms- no a to je prekerni situace kdyz vam ten overovaci kod dojde na straceny iphone, nebo se pletu ?
Strášce Galaxyje
iOffce ztracenej founek neřeší. Stejně bude brzy out, a tak jim papínek koupí za vysvědčení novej, že jo.
Anna Koucká
Anna Koucká
Dobry den, ukradli mi pred dvema tydny telefon, ktery byl bohuzel vybity takze ho neslo vystopovat a od te doby nebyl vubec zapnut tudiz se jeho poloha na find my iphone nezobrazovala. Nekolik dni zpatky vsak uplne zmizel a ve sluzbe se uz ani neukazuje jako offline zarizeni, proste se tam nezobrazi vubec. Nevite zda je to znamka toho, ze nekdo urcitym zpusobem obesel zabezpeceni a smazal mi pristup na iCloud nebo byl telefon uplne znicen? Moc dekuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze