Apple chce navýšit produkci sluchátek AirPods Pro. Měsíčně vyrobí 2 miliony kusů

aktualizováno
8
Apple chce navýšit produkci sluchátek AirPods Pro. Měsíčně vyrobí 2 miliony kusů
  • Nové Apple AirPods Pro přináší aktivní potlačení hluku a zvýšenou odolnost proti vodě a potu
  • V současnosti sluchátka AirPods vyrábí několik společností v Číně a na Tchaj-wanu

Aktualizováno 27. 11. 2019

Rekordní zájem o bezdrátová sluchátka Apple AirPods Pro potvrzuje rovněž Nikkei, který údajně obdržel informace přímo od výrobců z Číny. Podle nich se Apple rozhodl zdvojnásobit produkci AirPods Pro z 1 na 2 miliony kusů za měsíc. Za výrobou nových AirPods stojí společnost Luxshare, která měla původně vyrábět i bezdrátovou nabíjecí podložku, jež nakonec zůstala pouze na papíře a nikdy nespatřila světlo světa.

Původní informace z 25. 11. 2019

Celkový počet dodaných „opravdu bezdrátových“ sluchátek AirPods od Applu se má podle agentury Bloomberg v letošním roce zdvojnásobit na úctyhodných 60 milionů kusů. Nárůst má být zapříčiněn neočekávaně silnou poptávkou po nových AirPods Pro, která byla v tichosti představena ke konci minulého měsíce.

AirPods Pro v ceně 7 290 Kč, která nabízejí aktivní potlačení hluku či zvýšenou odolnost proti vodě a potu typu IPX4, překročila veškerá očekávání Applu. Extrémně vysoká poptávka navíc nutí smluvené výrobce sluchátek sáhnout si na limity výrobních kapacit. Za výrobu sluchátek je v současnosti zodpovědná tchajwanská společnost Inventec a čínské firmy Luxshare a Goertek.

Apple Watch a AirPods jsou prozatím jediná zařízení s logem nakousnutého jablka ze segmentu wearables a oběma se na trhu daří skvěle – AirPods jsou v současnosti nejprodávanějšími bezdrátovými sluchátky vůbec a velmi podobná situace panuje i u Apple Watch, které nepřestávají válcovat konkurenci.

Diskuze ke článku
ja
to se tolik ztráci? :-D
rrr
Co s tema sluchatkama vsichni maji, vzdyt to jsou jenom predrazeny chrastitka.
ABC
Sluchátka AirPods Pro jsou předražený šunt jsou prostě špatný a kdo je chválí tak nemá hudební sluch

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze