App Store překonal hranici 15 miliard stažení

Jablíčkáři stahují jako o život. Tak by se dala zhodnotit dosavadní úspěšná mise obchodu s aplikacemi App Store. Za tři roky od spuštění dosáhla hranice počtu stažení aplikací neuvěřitelné hranice 15 miliard.

V letošním roce dosahuje Apple se svým obchodem s aplikacemi App Store dalšího mezníku. Za tři roky od spuštění si přes 200 miliónů uživatelů smartphonů iPhone, tabletů iPad či přehrávačů iPod touch s operačním systémem iOS stáhlo přes 15 miliard aplikací. Pro dokreslení rychlosti nárůstu počtu stažených aplikací uveďme, že v lednu tohoto roku Apple zveřejnil statistiku 10 miliard stažených aplikací. Z toho jasně vyplývá, že za pouhý půlrok došlo k nárůstu o dalších 5 miliard.

Čtěte: Recenze Apple iPhone 4 – Napočtvrté a úspěšně?

Víceprezident Apple pro marketing Philip Schiller úspěch okomentoval: "Za pouhé tři roky se revoluční App Store stal nejvíce vzrušujícím a úspěšným obchodem s aplikacemi, jaký kdy svět viděl. Děkuji všem našim úžasným vývojářům, kteří do App Store přinesli více než 425 000 aplikací a také více než 200 miliónům uživatelů iOS za překonání hranice 15 miliard stažení".

Čtěte: Recenze Apple iPad 2 – Evoluce průkopníka

Uživatelům ve více než 90 zemích světa je k dispozici 425 000 aplikací, včetně 100 000 nativních aplikací přímo pro iPad. Výběr na App Store je skutečně široký. Na App Store si mohou uživatelé více než 200 miliónů zařízení s iOS stáhnout aplikace z 20 kategorií, včetně her, zpravodajství, vzdělávání, zdraví či cestování. Apple si musel přichystat pro vývojáře i pěknou sumu peněz - doposud jim zaplatil více než 2,5 miliardy dolarů.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze