Aplikace Uber nově využívá Dynamic Island. Podívejte se, jakým způsobem

Aplikace Uber nově využívá Dynamic Island. Podívejte se, jakým způsobem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Prvkem Dynamic Island jsou vybaveny pouze iPhony 14 Pro
  • Ovšem i majitelé iPhonů 8 a novějších mohou využívat nový živý widget

Uber přináší všem svým uživatelům v 1 200 městech světa novou verzi aplikace, která maximálně využívá potenciál iOS 16 a iPhonů 14 Pro. Nabízí nové funkce včetně živého widgetu zobrazujícího čas příjezdu řidiče na zamčené obrazovce či podporu Dynamic Islandu.

Živý widget pro zamčenou obrazovku je nově dostupný všem uživatelům iOS 16, tedy majitelům iPhonů 8 a novějších. Novinka v praxi znamená, že uživatel po objednání jízdy skrze aplikaci Uber i na uzamčené obrazovce svého telefonu vidí živé informace o jízdě. Na widgetu jsou přehledně zobrazeny údaje o tom, za jak dlouho řidič zákazníka vyzvedne, jméno blížícího se řidiče i RZ a model vozu. V průběhu jízdy je pak zobrazena rovněž informace o průběhu jízdy včetně přesného času vysazení v cíli.

V prostoru Dynamic Island se nově zobrazuje, kolik minut zbývá do příjezdu řidiče.

Majitele nejnovějších iPhonů 14 Pro pak potěší podpora Apple Dynamic Islandu, kde je aplikace Uberu nově schopna zobrazit relevantní informace. Aplikace využívá výhod této funkce tak, že v prostoru Dynamic Islandu zobrazuje, kolik minut zbývá do příjezdu řidiče, aniž by bylo nutné mít aplikaci Uber otevřenou.

Nová verze aplikace Uber nově postupně přináší také personalizovanější zážitek, objednávání jízd je tak nově ještě o něco rychlejší a jednodušší. Jakmile uživatel na domovské obrazovce klepne na „Kam to bude?“, zobrazí se volba „Uložená místa“ a rovněž seznam destinací vybraný dle minulých jízd a nejpravděpodobnějších cílů cesty. Průběh objednávky tak nově lépe odpovídá tomu, jak daný uživatel Uber používá.

Dynamic Island Uber

Tato vylepšení představují největší designové změny aplikace Uber za posledních několik let a dotýkají se téměř všech aspektů zákaznického prostředí – aplikace Uber je tak jednodušší, intuitivnější a personalizovanější než kdykoli předtím. Víme, že život může být zejména v dnešní době nepřehledný, a doufáme, že si zákazníci toto osvěžené prostředí Uberu oblíbí," uzavírá šéfka produktového oddělení společnosti Uber Jen You.

Apple iPhone 14 Pro 256 GB

Rozměry147,5 × 71,5 × 7,9 mm, 206 g
DisplejOLED, 6,1" (2 556 × 1 179 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A16 Bionic,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 200 mAh

Apple iPhone 14 Pro Max 1 TB

Rozměry160,7 × 77,6 × 7,9 mm, 240 g
DisplejOLED, 6,7" (2 796 × 1 290 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A16 Bionic,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 1 000 GBne
Akumulátor4 323 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze