Aplikace Tečka hlásí ode dneška problémy. Co můžete dělat?

6
Aplikace Tečka hlásí ode dneška problémy. Co můžete dělat?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Obtíže nastaly po aktualizaci systémů
  • Někomu mohly zčervenat jinak platné certifikáty
  • Doporučuje se provést aktualizaci přímo v aplikaci

Pokud hledáte komfortní způsob, jak do smartphonu nahrát očkovací průkaz nebo potvrzení o prodělané nemoci COVID-19, je jedním z pohodlných řešení aplikace Tečka, která je k dispozici pro Android a iOS. Lze říci, že až do dnešního dne fungovala bez větších obtíží. Jak ale informují zástupci Chytré karantény na Twitteru, dnes mohou někteří uživatelé zaznamenat zprvu velmi znepokojivé problémy.


Z důvodu aktualizace interních systémů za účelem validace důležitých parametrů může dojít k tomu, že vaše jinak platné certifikáty budou červené a tvářit se tak neplatně. Není však důvod k panice. Zástupci Chytré karantény radí, abyste údaje aktualizovali přímo v aplikaci. Na obrazovce se seznamem vašich certifikátů by se možnost aktualizace měla objevit ve spodní části. Zde se nejprve dočtete, že se certifikáty nepodařilo aktualizovat. Následně je k dispozici tlačítko pro aktualizaci. Tato možnost může a nemusí pomoci.

Alternativou je možnost kliknout na žlutý pruh (případně červený pruh, je-li poslední aktualizace starší 24 hodin) ve spodní části obrazovky, čímž se dostanete k podrobnostem o aktualizacích certifikátů. Zde se dozvíte, kdy proběhla poslední aktualizace a případně máte možnost provést aktualizaci ručně. Ani zde však nemusíte uspět. Není však pravidlem, že při nemožnosti aktualizace se certifikáty přebarví ze zelené na červenou.

Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Chová se mi to úplně jinak a vypadá to taky jinak. Aplikaci aktuální mám. Takže díky za nepoužitelné informace. Aktualizovat mi to nejde.
Arnold22 Schwarzenegger
Arnold22 Schwarzenegger
Suka bljať!
Ludek Bohacek
Ludek Bohacek
Aktualizace stále nefunguje.Mám tři dávky platné.
M. T.
M. T.
Mně to ani nepřestalo fungovat. Aplikace funguje neustále a o žádném výpadku nevím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze