Aplikace Flo sdílela citlivé osobní informace uživatelů

Aplikace Flo sdílela citlivé osobní informace uživatelů
Fotografie: Flo
  • Aplikace sdílela informace například s Facebookem a Googlem
  • Facebook díky tomu mohl lépe cílit reklamy
  • Flo nyní musí informovat uživatele, kde byly jejich údaje sdíleny

Aplikace Flo, která slouží ke sledování menstruačního cyklu a ovulace žen, čelí obvinění od Federální obchodní komise (Federal Trade Comission, FTC). Sdílela soukromé údaje svých uživatelů se společnostmi třetích stran, mezi kterými byl i Facebook Google, aniž by požádala uživatele o svolení. Do této aplikace si přes sto miliónů žen zapisuje velice citlivé informace.

Flo

Ve zprávě komise stojí, že Flo se svým uživatelům zaručila, že jejich informace budou soukromé. Poté ale jejich velmi citlivá data sdílela s dalšími společnostmi. Toto jednání mohlo umožnit Facebooku lépe cílit reklamy.

„Aplikace, které shromažďují, používají a sdílejí citlivé informace o zdraví, mohou poskytovat hodnotné služby, ale spotřebitelé jim musí důvěřovat. Pozorně sledujeme, zda vývojáři takových aplikací plní své sliby a zodpovědně zacházejí s citlivými zdravotními informacemi,“ řekl Andrew Smith, ředitel FTC.


Aplikace nyní musí informovat uživatele o tom, kde a jak byly sdíleny jejich osobní údaje a požádat o svolení, než budou chtít v budoucnu jejich informace sdílet. „Jsme rádi, že jsme se s FTC dohodli a vše vyřešili. Provedeme kontrolu našich zásad a postupů. Poskytujeme FTC pravidelné informace,“ uvedl pro The Verge mluvčí Flo.

Stáhnout Flo - Menstruační a Ovulační Kalendář

Google Play App Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze