Ani Snapdragon 8 Gen1 nebude ušetřen problémů s nadměrným zahříváním

4
Ani Snapdragon 8 Gen1 nebude ušetřen problémů s nadměrným zahříváním
Fotografie: Qualcomm
  • Problémy se zahříváním jsou nepříjemné nejen z hlediska komfortu, ale rovněž kvůli nutnosti uměle snížit výkon
  • Podle leakera se máme připravit na „velmi horký rok“ ve světě telefonů s Androidem

Vlajkové procesory Snapdragon jsou známé nejen špičkovým výkonem, ale bohužel také problémy se zahříváním. Tomu se pravděpodobně nevyhne ani nejnovější Snapdragon 8 Gen1, kterého se týká tweet známého leakera Ice universe.


Podle něj se máme mentálně připravit na „velmi horký rok“ ve světě telefonů s Androidem (s uvedeným čipsetem). Problémy se zahříváním jsou nepříjemné nejen z hlediska komfortu, ale rovněž kvůli nutnosti uměle snížit výkon (frekvenci) jader, která tak nedokáží dlouhodobě využít svůj plný potenciál.

Diskuze ke článku
prof. Antonín Lejsal
prof. Antonín Lejsal
Já si myslím, že nakonec to nebude tak žhavé 😀
Arnold22 Schwarzenegger
Arnold22 Schwarzenegger
A to je právě ten problém, honba za čísly v AnTuTu.
Kdyby výrobci nechali čísla na tom co měla minulá generace, tak by nemuseli ty jádra točit na maximum, ale třeba na 75%, tak by to nehřálo jak kamna, a zároveň by bylo dostatek výkonu na všechny potřebné úkony a aplikace.
Pc Wifi
Pc Wifi
nikdy sem rade 845 a novejsi neprisel moc na chut. rada 7xx, aktualne treba 778G dostacuje pro drtivou vetsinu pouziti a ani se nezapece pri hrani her do rukou :o))) Ano, ono to skutecne tak vypada, ze tyhle mega vykonne cpu jsou primarne na honeni pindiku by Antutu... no co uz, kazdy ma neco.
Franta Vomáčka
Franta Vomáčka
Mně osobně by nevadilo, že v nejnáročnějších úkonech by si procesor vzal úměrně rychlejšímu spravování více energie, ale problém u 888 také byl, že si bral více i ve standby a to už mi zkrátka vadí, protože to je nejčastější úkol telefonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze