Android možná přeskočí iOS v používání mobilního připojení

17

V současné době je prakticky každý druhý uživatel se smartphonem připojený k internetu nonstop, a to hlavně díky dostupnosti mobilního připojení. Ještě před rokem měl největší podíl na mobilním trhu systém iOS, který si pro sebe zabral 54,91% podíl celkového internetového provozu na mobilním trhu. Nyní je však mezi iOS a Androidem necelý 2% rozdíl.

Internetové připojení nás provází každým dnem a někteří z nás by bez něj pravděpodobně ani nemohli správně fungovat. To se také přímo projevuje na rychlosti rozvoje bezdrátového mobilního připojení, které v současnosti v mnoha případech převyšuje rychlostí i pevné připojení, které máte zavedené doma. Největší podíl na mobilních systémech mají hlavně dvě platformy, kterými jsou iOS a Android.

Podíl iOS za poslední rok značně oslabil

Ještě před rokem platilo, že, co se globálního využití internetu v mobilních zařízeních týče, tak je iOS neohrožený král. V té době měl iOS téměř 55% podíl internetového provozu na mobilních systémech, kdežto Android měl v tu dobu pouze 28,12% podíl. Dá se předpokládat, že před rokem statistiku hlavně zvyšovala oblíbenost a dostupnost iPhonů v kombinaci s levnými datovými tarify v USA. K červnu 2014 se ale rozdíl mezi Androidem a iOS smrsknul na necelá 2 % a brzy se nejspíše iOS přesune na druhou příčku. Hlavně díky větší dostupnosti mobilního připojení v Evropě, kde má Android pravděpodobně nejširší zastoupení, se přes svůj telefon na internet připojuje více lidí. Za zmínku stojí ještě Windows Phone, který si z původních 0,93 % polepšil na současných 1,99 % podílu.

Zdroje: pocketnow.com, marketshare.hitslink.com

Diskuze ke článku
GPM
Bohužel. Ten WinPhone je opravdu Bohužel mrtvej
Tom
Nikdy nepochopim ty zaslepene lidi, kteri povazuji svuj os za jediny kvalitni a jediny mozny, a prijde jim velice vtipne komolit nazvy a nadavat. Fakt nevim cim to je ze zrovna komunita kolem WP je tak agresivni. Ze by Microsoft tak pritahoval urcitou sortu lidi?
Smarter
No ty vole. Java a nekolik let stary nokiacky Symbian ma znatelne vic nez dotovany Windows Phone! A to chce Microsoft aby lidi presli a pouzivali jejich sluzby. A bez aktivniho vyuzivani mobilniho pripojeni se to da jak? To je kvuli tomu, ze majoritni podil na WP telefonech maji variace 520, 620, 630 a lidi kupujici tyhle low endy nemaji na mobilni pripojeni penize.
WP
Zrejme to souvisi s tim ze na WP chybi poradne aplikace, ktere by mobilni data vyuzivali. Uz chapu proc se WP manikum zda WP rychli, pouzivaji jen teelfonovani a SMS a nezatezuji ho zadnou jinou aplikaci. LOL

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze