Android aplikace týdne: Surfy Browser

2

Dnes se v našem seriálu podíváme na jeden zajímavý internetový prohlížeč, který se po převelikém úspěchu na platformě Windows Mobile dostal i na Android. Jmenuje se Surfy a jeho největší předností je zaměření na zabezpečení a soukromí, přičemž však zároveň přidává ovládání typické pro prohlížeče z mobilních oken.

Procházení webu vypadá a funguje stejně dobře jako v každém jiném prohlížeči. Surfy zvládnul rychle načíst veškeré stránky, které jsme mu předhodili, což nás však nepřekvapuje. Vývojáři mají přeci jen bohaté zkušenosti, jelikož Surfy je jedním z nejpopulárnějších prohlížečů pro mobilní Windows. Navíc nabízí aplikace velmi zajímavé možnosti a vcelku pro Android originální ovládání. Swipe doprava vás dostane na vaše oblíbené stránky a podívat se tu můžete rovněž také do složky stažených souborů či se lze přepnout na domovskou obrazovku. Tři tečky nahoře v záložce vás potom dostanou do možností dané záložky, jako je sdílet stránku, přidat do oblíbených, přejít do desktop režimu, najít něco na stránce a podobně.

Surfy Browser – Android aplikace týdne

Naopak tři tečky nebo spodní lišta vpravo vespod obrazovky vás dostane do obecných možností, podobně jako je tomu třeba u Lumií s Windows. Máme tu okno s vyhledáváním webů a možnosti jako přejít na celou obrazovku, podívat se do historie, přejít do záložek, otevřít anonymní záložku, zapnout noční režim a další. Hodit se může také možnost zapnout text-to-speech, kdy vám bude telefon předčítat obsah stránky. V této liště můžete samozřejmě také tvořit nové záložky či se rychle vracet o krok zpět.

Surfy Browser

Hlavně se odsud však dostaneme do nastavení, kde můžeme upravit vzhled několika barvičkami nebo dokonce i obrázkem. Upravit však lze pár funkcí aplikace třeba jako jazyk, pár ovládacích gest jako dvojité poklepání pro uzavření záložky či hlavní vyhledávač. Opravdu výjimečná je tu však záložka soukromí, kde můžete zaheslovat prohlížeč, aby ho nikdo bez vás neotevřel, a heslo lze nastavit klidně i pouze pro jednotlivé záložky. Pro zabezpečení lze použít dokonce i čtečku otisků prstů, pokud jí váš telefon má.

Surfy Browser

Pokud tedy dbáte u svého telefonu na maximální bezpečnost a soukromí, dejte Surfy šanci. Aplikace je sice nová a sem tam se objeví pár bugů, ale vývojáři jsou velmi pilní, takže chyb rychle ubývá a funkcí naopak přibývá. Pokud tedy vlastníte telefon s Androidem 5.0 a vyšším, není problém si Surfy zadarmo stáhnout a vyzkoušet.

Stáhnout Surfy Browser

Google Play (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Redmarx
" jeho největší předností je zaměření na zabezpečení a soukromí"

Kdyby hloupost nadnášela, tak se tady bude autor textu vznášet jako holubička.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze