Android 4.2 bude mít oddělené uživatelské účty

6

Zbývá už jen týden do tiskové konference Googlu. Na ni se zřejmě dočkáme nejen nového modelu Nexus, ale také odhalení inovované verze Android 4.2. Jednou z možných novinek by mohly být oddělené uživatelské účty.

Až doposud platí to, že na každém Android zařízení můžete mít pouze jeden hlavní účet. Změna by mohla přijít už s příchodem Androidu 4.2 Jelly Bean. Unikly totiž kódové obsahy, které poukazují na možnost výběru aktuálního účtu. Zřejmě by byla přítomna nějaká přihlašovací obrazovka, kde byste si vybrali právě váš účet. Tuto možnost ocení především uživatelé tabletů. Právě tablety se totiž postupně stávají rodinným zařízením, které používá více členů rodiny a každý si chce například stahovat jiné aplikace, mít jinou podobu prostředí a podobně. Každý účet by byl navíc vybaven fotografií a bude možné jej zaheslovat. Prozatím ale není jisté, zda se práce s více účty objeví už v Android 4.2, který bude představen 29. října, nebo až v nějaké další verzi.

Čtěte také: Nový LG Nexus 4 bude mít bezdrátové nabíjení

Další menší změny se očekávají v aplikacích Galerie a Fotoaparát. Půjde zřejmě o změnu designu a možná přidání nějakých nových funkcí. Podrobnosti ale prozatím neznáme.

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
David
"Změna by mohla přijít už s příchodem Androidu 4.2 Jelly Bean." To asi nebude ten pravý název že.....?
Kriss
No mě se líbíla možnost dělení účtů u Galaxy Tab 10.1 nebo to byl Xperia tablet S ?teď už nevím...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze