Amazon dále konkuruje Googlu: jeho Appstore je už ve 200 zemích

Americká společnost Amazon, proslavená především prodejem všemožného zboží na internetu, se v posledních letech také významně prosazuje na poli chytrých mobilních zařízení. Úspěšně prodává svoji řadu tabletů Fire s upraveným Androidem a také provozuje obchod s aplikacemi, který roste stále rychleji.

Amazon Appstore podle nedávného tiskového vyjádření na webu společnosti dosáhne již brzy hranice 200 zemí, ve kterých z něj budou moci stahovat uživatelé obsah (kromě aplikací také například hudbu, knihy a další). Mezi nově příchozí země se zařadí například Mexiko, Kanada, z ekonomického hlediska veledůležitá Indie s miliardou obyvatel, Jihoafrická Republika, Jižní Korea a také třeba trpasličí Vatikán.

Tablety od Amazonu jsou velmi levné. Výrobci se zaplatí z prodeje obsahu skrze Appstore.

Tip: Amazon chystá vlastní smartphone, údajně už se vyrábí

Amazon se tímto krokem opět hodlá více přiblížit a konkurovat Googlu. Ten se sice v současnosti se svým Play Storem nachází v číslech, které jsou co se týče výnosnosti, tak i co do počtu dostupných aplikací (na Amazon Appstore je v současnosti "pouze" 80 000 aplikací) někde zcela jinde. Amazon je ovšem natolik velká a silná firma, která určitě má nástroje k tomu v budoucnu nalákat vývojáře i uživatele do svého obchodu. Jeho popularitu na poli chytrých mobilních zařízení by také měl výrazně pozvednout připravovaný smartphone, který už je údajně ve výrobě.

Zdroje: phx.corporate-ir.net

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze