Amazfit GTR 3 a GTR 3 Pro přináší lepší displeje a delší výdrž baterie

Amazfit GTR 3 a GTR 3 Pro přináší lepší displeje a delší výdrž baterie
Fotografie: Amazfit
  • Amazfit letos ukázal hned dva modely kulatých variant hodinek
  • Verze Pro se chlubí velkým a kvalitním displejem
  • Varianta GTR 3 láká až na 40denní výdrž
  • Cena startuje již pod hranicí 4 tisíc korun

Amazfit oficiálně představil novou generaci svých chytrých hodinek. V tomto článku se podíváme na modely s kulatým vzhledem a právě letos jsme se dočkali jedné novinky. Výrobce si nevystačí jen s jedním modelem, očekávaným GTR 3, ale přidává rovněž vylepšenou verzi GTR 3 Pro.

Amazfit GTR 3 Pro

Nová generace bude lákat od samého počátku na velmi propracovaný design, který jakoby chtěl cenově dostupnější hodinky katapultovat do prémiového segmentu. Verze Pro má hliníkové tělo a hmotnost se zastavila na pouhých 32 gramech. Displej je chráněn zakřiveným sklíčkem. V nabídce budou varianty lišící se řemínkem. První nabídne hnědou kůži, druhá tmavě šedý řemínek z fluoroelastomeru, což je syntetický kaučuk na bázi fluorouhlíků.

Amazfit GTR 3 Pro

Displej u verze Pro narostl na 1,45" a díky rozlišení 480 × 480 pixelů nabízí vysokou jemnost 331 PPI. Potěší rovněž vysoký jas displeje až 1 000 nitů. Působivé jsou velmi tenké rámečky kolem displeje, díky čemuž činí poměr displeje k tělu hodinek 70,4 %. Výrobce od počátku nabízí výběr ze 150 různých ciferníků, přičemž každý má i svůj vlastní vzhled funkce Always-On. Ta by dle slov výrobce speciálně upravena s ohledem na co nejnižší nároky na baterii.

Na pravém boku se zdánlivě nachází dvě tlačítka, avšak horní funguje jako otočná korunka a lze pomocí ní například procházet nabídky. To je poměrně zásadní, neboť Amazfity letos přichází se Zepp OS, který se hlasitě hlásí mezi takřka dospělé operační systémy. Zvládá například instalovat aplikace třetích stran, avšak zůstává otázkou, do jaké míry budou nové aplikace vznikat. Od počátku je v hodinkách připraveno 10 aplikací, například Home Connect, která má umožňovat ovládat prvky chytré domácnosti. Brzy má být k dispozici i nástroj, který umožní každému vytvářet vlastní ciferníky i aplikace.

Hodinky mohou synchronizovat sledovaná data s Apple Health a Google Fit. Fungují také s populárními aplikacemi jako Strava, Relive a RunKeeper. Je však možné, že v prvních měsících nebude nabídka tak široká, ale Amazfit plánuje vše v co nejkratším časovém horizontu přidat. Hodinky nabízí možnost nepřetržitého sledování srdeční frekvence a okysličení krve. Zde stojí za vypíchnutí, že okysličení krve se naměří za pouhých 15 vteřin, což je poloviční doba oproti loňským modelům. Samozřejmostí je pokročilé sledování spánku včetně všech fází a hodinky umí zaznamenat i krátká zdřímnutí v průběhu dne. K dispozici je také monitoring dechu, například během spánku.

Amazfit GTS 3 Pro

Omezovat se nemusíte ani v případě sportovních aktivit, GTR 3 Pro nabízí 150 různých režimů a jsou připraveny i na plavání, neboť disponují odolností až do 5 ATM. To znamená, že plavání s nimi možné je, rozhodně se však nepotápějte. Vhod přijde také nová a citlivější GPS. Pro mnohé bude zásadní, že na těle hodinek je mikrofon a reproduktor, lze s nimi vyřídit hovory, případně je ovládat skrze Amazon Alexu. V nabídce je také offline asistent, který umí přijímat povely v angličtině, němčině a španělštině.

Samotné hodinky se neumí připojit k internetu, v tomto ohledu jsou plně závislé na spárovaném telefonu s Androidem či iOS. Na druhou stranu se můžete spolehnout na 2,3GB interní paměť, do které lze nahrát hudbu a využívat ji při běhání. Výdrž baterie se dle výrobce může při režimu extrémní úspory dostat na 30 dní. Při aktivním používání by se však měla pohybovat kolem 6 dnů. Pakliže začnete využívat GPS, lze tak hodinky využívat nepřetržitě 35 hodin. Nabití z nuly pak zabere 2 hodiny.

Amazfit GTR 3 Pro si již nyní můžete na českém trhu předobjednat za 4 990 Kč. Prodej bude zahájen 15. října.

Technické parametry Amazfit GTR 3 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 46 × 10,7 mm, 32 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,45" (480 × 480 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 2,6 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor450 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:22 hodin
Dostupnostříjen 2021,

Amazfit GTR 3

Cenově dostupnější model neslevuje z hliníkového těla či zakřiveného sklíčka displeje. Samotný AMOLED panel má ale menší úhlopříčku 1,39" . Rozlišení je však stále vysoké (454 × 454 pixel), díky čemuž je jemnost 326 PPI. Zachován zůstal i špičkový jas až 1 000 nitů. Rozměry hodinek GTR 3 a GTR 3 Pro jsou stejné a s ohledem na menší displej u GTR 3 je jasné, že se zvětšily rámečky kolem něj.

Amazfit GTR 3

Počet ciferníků je pouze 100, avšak i to je více než dost a nechybí režim Always-On. Neměnná je také další výbava, a to včetně pokročilé GPS, sledování zdravotních funkcí a sportovních režimů či interní paměti. Nechybí ani ovládání hlasem, ale zapomenout již musíte na volání, protože chybí reproduktor. Základní verze postrádá také interní paměť pro hudbu.

Zlepšila se výdrž baterie , která může dosáhnout až na 40 dnů. Běžný aktivní uživatel však bude muset počítat s 10 dny. Nabíjení zabere opět 2 hodiny. Poslední zásadní změna se týká vyšší hmotnosti hodinek, která vystoupala na 49 gramů.

Také Amazfit GTR 3 si již nyní můžete předobjednat na českém trhu, a to za 3 890 Kč. Prodej započne 15. října.

Technické parametry Amazfit GTR 3

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, 49 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 2,3 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostříjen 2021,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze