Alcatel chystá 6 levných smartphonů. Všechny s velkými displeji

21
Alcatel chystá 6 levných smartphonů. Všechny s velkými displeji
  • Alcatel obmění své portfólio levných telefonů
  • Očekáváme minimálně šest novinek řad 1 a 3
  • Displeje nabídnou úhlopříčku od 5,5 do 6,7 palce

Blížící se veletrh MWC 2019 v Barceloně neujde ani Alcatelu. Ten však nechystá souboj se špičkou, ale tradičně si bude lebedit v rybníčku základních smartphonů nižší či nižší střední třídy. Díky Evanu Blassovi se nyní můžeme podívat, co budou umět.

Alcatel 1V

Základem pro letošní rok bude zřejmě Alcatel 1V disponující 5,5palcovým displejem s velmi nízkým rozlišením 854 × 480 pixelů. Netřeba dodávat, že jemnost displeje nebude nejlepší. Nízkou cenu naznačuje nasazení pouze 1GB operační paměti v kombinaci s osmijádrovým procesorem. Pro vaše data bude připraveno 16GB úložiště a dostane se na Android 9.0 Pie v Go edici. Ten budete moci zabezpečit čtečkou otisků prstů, jejíž místo je na zadní straně. Hlavní fotoaparát pořídí 8megapixelové snímky, čelní kamerka 5megapixelové. Baterie bude mít kapacitu 2 460 mAh.

Alcatel 1V

Alcatel 1S

O něco lépe na tom bude Alcatel 1S, který má sice stále 5,5palcový displej, avšak již s adekvátnějším HD+ rozlišením. Osmijádrový procesor doplní již dostatečná 3GB RAM, díky čemuž bude chod Androidu 9.0 Pie, doufejme, plynulý. V rámci nižší třídy se jeví jako solidní i 32GB interní paměť. Samozřejmostí je již čtečka otisků prstů a dokonce i duální fotoaparát s 13+2 megapixely. Čelní kamerka má 5 megapixelů a kapacita baterie se zastavila na hodnotě 3 060 mAh.

Alcatel 1S

Alcatel 3C

Dostáváme se do trojkové řady, která je zdánlivě výše postavená. Na výbavě to však vždy nemusí být nutně vidět. Alcatel 3C je již slušným obrem s displejem o úhlopříčce 6,7 palce a nepříliš vysokým rozlišením HD+. Hardware je značně průměrný. Obstarává jej čtyřjádrový procesor s 2GB RAM a 16GB interní pamětí. Systémem je samozřejmě Android 9.0 Pie. Na zadní straně je kromě čtečky otisků prstů jen jeden fotoaparát s 8 megapixely. Čelní kamerka má již tradičně 5 megapixelů. S ohledem na obří displej nenadchne ani baterie s kapacitou 3 000 mAh.

Alcatel 3C

Alcatel 3L

O něco lépe vypadá Alcatel 3L, který má 5,9palcový HD+ displej a procesor Snapdragon 429. Opět je však spjatý jen s 2GB RAM a 16GB úložištěm. Menším šokem je nasazení Androidu 8.1 Oreo, avšak aktualizace by měla brzy dorazit. Potěší silnější baterie s kapacitou 3 500 mAh nebo duální fotoaparát (13+5 megapixelů) s funkcí živého bokeh efektu. Tomuto modelu bude chybět čtečka otisků prstů.

Alcatel 3L

Alcatel 3V

Možná nejlépe vybavenou novinkou na veletrhu se stane Alcatel 3V. Opět tu máme obrovský 6,7palcový displej s HD+ rozlišením. Osmijádrový procesor doplňuje 3GB operační paměť a 32GB úložiště. S ohledem na úhlopříčku displeje je zde 4 000mAh baterie. Model 3V se bude snažit lákat například na stereo reproduktory. Samozřejmostí je čtečka otisků prstů na zadní straně nebo Android 9.0 Pie.

Alcatel 3V
Diskuze ke článku
marek
Že se nestydí, takhle už tři roky likvidovat kdysi slavnou značku!
Eedx
K nicemu, kdyby udelali jeden poradny místo 6 podprůměrných, tak bych to bral. Souhlasim s kolegou nahore, kdysi to byla dobra znacka, ale Cinani ji totalne domrvili.
Pavel
He, he.. Tak nejprve zapomněli aktualizovat svoji tehdejší vlajkovou loď - vynikající IDOL 4S... Pak vydali posledního nástupce řady IDOL, který byl však o dost horší než předchůdce. Pak řadu IDOL zrušili úplně... Pak vydávali hrůzostrašné lowendové mobily řad 1, 3, 5 a 7... A teď zůstala jen řada 3 a 1 (čili lowend a ještě horší než lowend). Myslím, že za rok tu už bude jen řada 1 a další rok už nebude pod touto značkou vůbec nic.

Jinak měl jsem všechny vlajkové Idoly a byl jsem velmi spokojený, ovšem to, co vytvářejí nyní, bych nechtěl ani zadarmo a určitě zdaleka nebudu sám. A to ještě před pár léty se Alcatel pohyboval na cca 5. místě v prodeji mobilů. Hrůza, takhle páchat sebevraždu.
Nick Cave
Od Hero 2 nevydali nic pořádného (a i ten měl softwarové chyby) ten 3V jen HD+ na 6,7p??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze