Akcie Samsungu spadly kvůli rozsudku o 7%

2

Po několikaměsíční bitvě mezi Applem a Samsungem rozhodl v pátek soud ve prospěch vize Steva Jobse a jeho týmu, což stálo Samsung tučnou sumu. Kromě nutnosti vyplatit odškodné ve výši 1 miliardy dolarů však čelí společnost ještě další nepříjemnosti – pádu akcií.

Právě dnes v pondělí mohou investoři a finanční trh poprvé zareagovat na to, co se událo v pátek a jak se dalo očekávat, miliarda dolarů a zákaz prodeje některých zařízení se na akciích Samsungu nemohl neodrazit.

Na domácím trhu se korejské společnosti propadly akcie o 7,7%, což je největší denní pokles za poslední čtyři roky. To samozřejmě lehce rozhodilo samotnou cenu společnosti, která dříve stála na 12 miliardách dolarech a světoví analytici předpokládají ziskovou ztrátu na úrovni 4%.

TIP: Přečtěte si o kauze Samsung vs. Apple.

Jeden anonymní čínský analytik se však nechal slyšet, že Samsung bude i po několikaprocentové ztrátě relativně v pořádku. Společnost se může stále spolehnout na svých 65 000 patentů ve srovnání s 9 000 patenty Applu, který navíc stále počítá s procesory pro své iPhony a iPady. A ty má na svědomí Samsung.

Korejského velikána může podobná nepříjemnost naopak donutit k radikálnějšímu kroku na mobilním trhu. Samsung se může stát opravdovou alternativou Applu, musí však myslet originálně a inovativně, což tvrdí další analytici.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Džoník
propadliště mobilních dějin se blíží....
Akyra
Těmto zprávám nedávejte žádnou důležitost. Je to jen taková marketingová hra. Když to nebudeš vědět houby se stane. Prostě to obě značky zviďitelňuje a o to jde. Samozdřejmě tyhle hry jsou dobré pro obchodníky s akciemi..:)..Ale trochu mě štve, že místo aby se právníci staraly o důležité PŘE, tak se účastní těhle marketigovým záležitostem..uff..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze