AirPods zdržuje problém s konektivitou, zpoždění mají i BeatsX

14

Bezdrátová sluchátka AirPods měla původně dorazit koncem října. Možná ale nedorazí ani do Vánoc. Na vině je údajně to, že se nedaří se 100% spolehlivostí sladit příjem signálu do obou sluchátek. Znatelné zpoždění ale nabírají i BeatsX, bezdrátová sluchátka, která do portfolia firmy rovněž spadají.

Sluchátka AirPods již do Vánoc na pulty obchodů s vysokou pravděpodobností nedorazí. Na vině mají podle všeho být problémy se sladěním příjmu do obou sluchátek. U AirPods ale problémy Applu s bezdrátovými sluchátky nekončí. Zpoždění mají i sluchátka BeatsX. Ty měly dorazit „tento podzim“, ale k zákazníků se údajně dostanou nejdříve za dva měsíce.

Přečtěte si také:

Co se týče AirPods, sluchátka byla představena spolu s iPhony 7 a 7 Plus, které postrádají 3,5mm jack, a měla původně dorazit již koncem října. Tento termín Apple nestihl a později se oficiálně vyjádřil v tom smyslu, že potřebuje ještě nějaký čas, aby produkt dotáhl. Ještě nějakou dobu se mělo za to, že zpožděná sluchátka do obchodů dorazí alespoň do Vánoc, ale nyní to vypadá, že Apple ani tento termín nestihne. Ačkoliv oficiální odůvodnění neexistuje, Wall Street Journal s odkazem na zdroje obeznámené se situací informuje, že Apple u AirPods narazil na problém se sladěním příjmu do obou sluchátek.

AirPods jsou netypické tím, že jsou skutečně 100% bezdrátové a nemají ani kabel, který by propojoval obě sluchátka. Signál z telefonu tedy přijímá každý „špunt“ zvlášť a firmě se nejspíš nedaří docílit spolehlivosti v tom, aby obě sluchátka hrála naprosto synchronně. AirPods se tedy dostanou na pulty obchodů až v momentě, kdy bude tento problém vyřešen a prozatím není bohužel známo, kdy to bude.

Bluetooth sluchátka BeatsX od firmy Beats, kterou Apple předloni koupil, naproti tomu klasický spojovací drát nepostrádají. Za jejich zpožděním tedy pravděpodobně stojí jiný problém. Zpoždění má dokazovat údajný omluvný e-mail zveřejněný serverem MacRumors, který obdržel zákazník, jenž si sluchátka předobjednal v e-shopu. Ve zprávě má stát, že k odeslání sluchátek dojde nejdřív za 2 až 3 měsíce. Ačkoliv tedy do konce podzimu ještě pár dní zbývá, BeatsX pravděpodobně přijdou se zpožděním

Zdroje: wsj.com, 9to5mac.com, macrumors.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Daniel
Zrusenie jack konektoru bolo nestastne rozhodnutie a ak to urobi aj samsung bude to smutne ( toto je dokaz ze spolocnosti robia rozhodnutia castokrat unahlene a zaslepuje ich vidina zisku. Samozrejme apple na tom zarobi lebo ich ipody pojdu teraz na dracku ale u samsungu neviem...je to vsetko o peniazoch a na zakaznika sa kasle...tu je dokaz....vela ludi v mojom okoli pocuva hudbu z mobilu cez sluchadla a bude to tak aj dalsich 10 rokov minimalne, neviem co tym chceli sudruhovia z apple dosiahnut ale je to od nich sebecke...uz si novy Iphone nekupim.
Blue Sun
Blue Sun
Jak to dělá Samsung, který má podobná bezdrátová sluchátka už nějakou dobu? A podobný problém (ač to tedy není prokazatelné, že je to právě tím) nemá.
.....
Neeeee to není možné..to se přece u tak dokonale zahradnické firmy nemůže stát
DV
Mam bezdratova BT sluchatka Nokia Purity Pro, s dratem hraji lip (bez ruseni), k bezdratu saham jen vyjimecne a musim mit mobil u sebe, aby signal nevypadaval. Odstraneni jacka je krok zpatky, redukce do USB portu tu uz byla a nastesti zanikla. Tady zanikne taky a lidi budou tlaceni do predrazenych bezdratovych sluchatek s malou vydrzi. Vse to je o kseftu pro vyrobce, ne o uzitecnosti pro spotrebitele.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze