A není to málo? Podívejte se na iPhone se dvěma konektory vedle sebe

4
A není to málo? Podívejte se na iPhone se dvěma konektory vedle sebe
Fotografie: Ken Pillonel
  • Očekává se, že letošní iPhony 15 nabídnou USB-C
  • Neznámý uživatel však jako experiment vytvořil iPhone s konektory Lightning i USB-C

Apple je jediný přední výrobce, který se drží svého konektorového standardu, i na nejnovějších iPhonech najdete konektor Lightning namísto obecně rozšířeného USB-C. V letošním roce se však očekává změna, avšak nejde o přehodnocení ze strany Applu, jakožto nové nařízení EU. Nejpozději v roce 2024 musí mít nejen nové telefony právě USB-C.

Na YouTube se nyní objevilo video se zajímavým experimentem. V něm si dotyčný majitel zkusil, jaké by to bylo, kdyby na jeho iPhonu byl nejen Lightning konektor, ale také USB-C. Jak můžete sami vidět, muselo dojít k úpravě krytu a napojení sekundárního konektoru. Na závěr je demonstrováno, že oba konektory plnohodnotně fungují. To mimochodem přináší možnost telefon drátově nabíjet a poslouchat hudbu skrze drátová sluchátka, tedy něco, co od iPhonu 7 již není možné.

Zbývá dodat, že tento experiment je spíše zajímavostí a nelze předpokládat, že by se jej Apple chytil a začal produkovat iPhony se dvěma konektory na těle.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Jsem zvědavý jakou bejkárnu Apple s usbc u iphonu předvede. Čekám něco na způsob základního ipadu, sice usbc dostal, ale pouze usb2.0 😁
Porydge Covername
Porydge Covername
iPhone Gangbang Edition
Pc Wifi
Pc Wifi
k cemu je to hernajs dobre, na kolene vytvorit takovej hybrid ? Apple uz davno vi co bude osazovat, jak uz bylo receno USB-C uz maji iPady z minuleho roku... no tak ted nastoupi i do iPhonu. Doufam ze nekdo neposere nabijeni ruznymi nabijeckami, aby byla podpora v ramci PD minimalne dobra, lepe bezchybna aby si vzal z kazde pripadne nabijecky maximum vykonu co pujde (a ne jen chabych 5V)... ale bojim se ze vzniknou nejake opet spesl Jablecne nabijecky, kdy az ty daji maximum vykonu co pujde pro telefon...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze