4. generace iPhonu SE projde změnou. Inspirovat se má u modelu Xr

3
4. generace iPhonu SE projde změnou. Inspirovat se má u modelu Xr
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Displej by měl mít výřez a úhlopříčku 6,1"
  • Možná však ve výbavě bude chybět Face ID
  • Představení proběhne zřejmě až v roce 2024

Nabídka iPhonů stojí v posledních letech na hlavní řadě s několika modely, kterou doprovází cenově výrazně dostupnější iPhone SE. V letošním roce jsme se dočkali 3. generace, která však v zásadě nepřinesla nic nového a designově kopíruje model předcházející, který zase vycházel z výrazně staršího iPhonu 8.

Dle současných informací se však zdá, že u další generace už přeci jen konečně dojde ke změně, naznačuje to macrumors.com na základě informací analytika Rosse Younga. Hlavní změnou bude inspirace nyní čtyři roky starým iPhonem Xr, což v praxi znamená nasazení 6,1" LCD displeje s výřezem. Možná ale nedojde na oblíbenou funkci Face ID. Apple může v rámci snížení nákladů nasadit Touch ID, avšak nezvykle na boku, neboť na přední straně již nebude místo.

U další výbavy lze očekávat, že Apple nasadí moderní procesor a minimálně duální fotoaparát na zadní straně. Na konkrétní specifikace si však ještě počkáme, neboť k odhalení další generace by mělo dojít v tradičním dvouletém cyklu, tedy až v roce 2024.

Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Takže displej bude zase jen HD. No nic.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
XR za mě nejhorší design iPhonu ever.
Vojtulee M.
Vojtulee M.
FaceID to na 99% mít bude. Apple ho používá od roku 2017 a za tu dobu musela cena klesnout na minimum. Telefon bude stát kolem 450 dolarů / 15 tisíc Kč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze