3M představilo miniaturní projektor pro mobily

Na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas přicházejí ze všech odvětví zajímavé zprávy. Nechybí obří televize s vysokým rozlišením a další multimédia. Nás zaujal především miniaturní barevný projektor společnosti 3M.

Z veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas přicházejí ze mnoha odvětví zajímavé zprávy. Nechybí obří televize s vysokým rozlišením a další multimédia. Nás zaujal mimo jiné též miniaturní barevný LED projektor společnosti 3M, určený k zabudování do mobilních zařízení, například mobilních telefonů.


Malý projektor od 3M naživo

Nový LED projektor sice stále nemá ty správné míry pro zabudování do běžných telefonů, ale vzhledem k tloušťce 1,2 cm by se mohl časem objevit v komunikátorech a jim podobných zařízeních. Projekční jádro projektoru používá vyspělý zobrazovač na principu tekutých krystalů na křemíku (LCOS) v kombinaci s proprietární optickou technologií 3M. Malý projektor dokáže na zdi vytvořit až 40 palcový obraz, přičemž výrobce slibuje stále velmi velké vyplnění. Nejvyšší rozlišení, které je schopné novinka zobrazit, je VGA, tedy 640 x 480 bodů. Otázkou zůstává, jak energeticky náročný tento modul bude. To je pro mobilní zařízení velmi podstatná otázka. Tisková zpráva se však o tomto nezmiňuje.

Nakonec to nejlepší. Nejedná se o koncept nebo prototyp, jakých jsme v minulých letech byli mnohokrát svědky, ale o zcela finální produkt. 3M spolupracuje s předními výrobci spotřební elektroniky, kteří chtějí uvést produkty s touto technologií už počátkem letošního roku. Možná se tak zanedlouho dočkáme prvních telefonů s těmito malými projektory.

VIDEO: mini-projektor v akci

zdroj: tisková zpráva 3M, popsci.typepad.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze