ZTE v roce 2014: chytré hodinky a Windows Phone

1

ZTE oznámilo, že se příští rok hodlá poprat o své místo na slunci v oblasti chytrých hodinek. Nijak překvpivá zpráva, vzhledem k faktu, kolik nových zařízení s tímto účelem se chystá do prodeje. Víceprezident He Shiyou nicméně ještě prozradil, že se ZTE chystá konkurovat i v oblasti Windows Phonů, kde to sice zkoušelo již před nějakým časem, ale má zde co napravovat.

Ohledně připravovaných produktů jsme se toho moc nedozvěděli. Chytré hodinky očekávatelně poběží na Androidu a bude jich několik typů, vybrat by si tak měl každý, což je určitě pozitivní zprávou. ZTE by se mohlo podařit zkombinovat požadavky většího spektra zákazníků a s cenami, na které jsme od této značky zvyklí, by se mohlo jednat o zajímavá zařízení pro širší veřejnost. Nynější chytré hodinky, ať už Sony Smartwatch 2 či Samsung Galaxy Gear, se totiž rozhodně neprodávají za malé peníze.

Sony Smartwatch 2 a Samsung Galaxy Gear

Ani o budoucích Windows Phonech výrobce jsme se toho moc nedozvěděli, dobrou zprávou ale je, že se k výrobě nových telefonů staví ZTE pozitivně. Vyčkává prý ale na dokončení akvizice Nokie, až po jejím případném uzavření se pustí do výroby. Pokud vše půjde podle plánů, tak se dočkáme jak nových chytrých hodinek, tak nových smartphonů s Windows Phone již v první čtvrtině roku 2014.