ZTE představilo tři modely V3: zaujmou designem i výbavou

14

ZTE během včerejšího dne představilo model V3. Respektive tři jeho varianty – Youth, Energy a Extreme. Všechny mají zaujmout prvotřídními materiály a příznivým poměrem ceny a výkonu. Navíc nabídnou i čtečku otisků prstů na zadní straně a funkci Dual SIM. Rozdíl mezi nimi je podpora LTE nebo možnost zakoupit telefon společně s dalším příslušenstvím. Uspěje na dnešním trhu ZTE s touto novinkou?

ZTE včera představilo modely V3. Neliší se tradičně integrovanou pamětí či menším displejem. ZTE V3 Youth nenabídne duální podporu LTE, na rozdíl od modelu Energy, který nabízí plnou podporu rychlých sítí. V balení posledního ze tří bratříčků, modelu Extreme, pak nalezneme i doplňkové příslušenství.

ZTE V3

Všechny tři modely mají 5,5palcový FullHD displej, který vypadá, že naprosto postrádá okraje. Nenechte se ale zmýlit. K tomuto efektu si ZTE pomohlo černými okraji panelu, nicméně výsledný první dojem je skvělý. To vlastně platí o celém těle, které je tvořeno slitinami kovu.

Uvnitř tepe osmijádrový procesor Qualcomm Snapdargon 615, jehož čtyři jádra jsou taktovaná na 1,5 GHz a čtyři pak na 1 GHz. Procesor doplňuje i grafický akcelerátor Adreno 405 a 2 GB operační paměti. Vnitřní úložiště se zastavilo na 16 GB. Zajímavé je pak jeho rozšíření. V telefonu nalezneme pouze jeden „šuplíček“, který můžete využít na jednu nano SIM kartu a jednu SD kartu, nebo v případě potřeby vynechat microSD a místo ní vložit další nano SIM.

ZTE V3

Na zadní straně je dominantní čočka 13megapixelového fotoaparátu se světelností objektivu f/2.2 a přisvětlovací diodou. Pod ním je ale další velká zbraň modelů V3, kterou je čtečka otisků prstů. Je sice umístěna neprakticky na zadní straně, nicméně jako bonus navíc je to příjemné. Přední kamera má 5megapixelů a stejnou světelnost objektivu.

Operační systém obstarává Android 5.1. Lollipop. Všechny telefony by se měly začít prodávat nejdříve v Číně a předobjednávky startují již příští měsíc. Cenovka základní modelu Youth je přibližně 4 000 Kč, cena modelu Energy se zastavila na 5 200 Kč a cenovka modelu Extreme je pak pod hranicí 6 000 Kč. Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH.

Technické parametry ZTE V3

Kompletní specifikace
Konstrukce155,3 × 77,2 × 8,5 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2015, ?

Zdroje: fonearena.com, gadgets.ndtv.com

Diskuze ke článku
vole
Už lituji, že jsem si koupil Blade S6. Stejná výbava, jen dražší a z plastu, který nedrží.
Lumír
Co do parametrů a možná i použitého displeje to v případě modelů Energy a Extreme vypadá na "designově" vyšperkovanějšího a taky poněkud vybavenějšího "brášku" Vodafoního Smart ultra 6 produkovaného taktéž ZTE.
Pokud tedy budou skutečně platit uváděné ceny pro model Energy (= lehce přes 6 tKč i s DPH v případě modelu Energy), pak to bude za tu cenu nejen zajímavá alternativa Vodafoního Smart ultra 6, jenž je plastový, nemá čtečku otisku prstů a hlavně mu chybí možnost využití v režimu dualSIM, ale hlavně to bude hóodně nepříjemná konkurence i pro veškerou ostatní "střední třídu" z produkce jiných výdrobců...
jarino
Ach bože....zase 15,5cm padlo,naco pre boha,ved uz ich je dost.
david
Proč neudělají to samé v 5". Původně jsem chtěl Lumii 640 LTE, ale tohle je pila. Ještě počkám s čím přijde Microsoft na podzim. Každopádně, parametrově na tom Microsoft asi lépe nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze