ZTE Blade S6 představeno: láká na LTE a Android 5.0

22

Po delší době o sobě dává vědět čínské ZTE, které dnes představilo novinku mířící do střední třídy. Model Blade S6 se bude snažit zaujmout na všech frontách. V prvé řadě tu máme stylový a tenký design, pětipalcový displej, moderní procesor nebo podporu LTE a přítomnost nejnovějšího Androidu 5.0 Lollipop.

ZTE Blade S6

ZTE se rozhodlo vytvořit opravdu líbivý telefon, který se z dálky mohl částečně inspirovat designem některých iPhonů. V každém případě jde o příjemně oblé zařízení, zaujme navíc i velmi malou tloušťkou jen 7,7 milimetrů. Ta by měla zaručit pohodlné držení. Celkově však jde o spíše velké zařízení, neboť dominantou čelní strany je 5palcový IPS displej s HD rozlišením.

ZTE Blade S6

Pod kapotou ZTE nešetřilo a nasadilo moderní 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 615, který nabízí osm jader ve složení 4 výkonná jádra a 4 úsporná jádra. Výsledný výkon jistě podpoří také 2GB operační paměť. V případě úložného prostoru se budete muset spolehnout na 16GB paměť, kterou však snadno rozšíříte paměťovými kartami. Celkově najdete v telefonu tři sloty, neboť podporuje práci se dvěma nano SIM kartami.

Příjemná zpráva se týká softwaru, kde se výrobce rozhodl nasadit nejnovější Android 5.0 Lollipop, nad kterým ještě bdí nadstavba MiFavor 3.0. Z výbavy stojí za zmínku 13megapixelový fotoaparát od Sony, kterému nechybí automatické ostření nebo přisvětlovací LED dioda. Nadšenci selfies by mohli ocenit 4megapixelovou kamerku nad displejem.

ZTE Blade S6 se může pochlubit rovněž podporou rychlých dat v síti LTE a zde obzvlášť potěší, že výrobce nezapomněl na evropská pásma. Abychom byli konkrétní, podporovány jsou frekvence 800 / 900 / 1 800 / 2 100 MHz, tedy všechny u nás upotřebitelná pásma. Samozřejmostí je pak podpora Bluetooth, Wi-Fi a GPS. Výčet informací zakončíme baterií, která má kapacitu 2 400 mAh.

Nové ZTE Blade S6 by se mělo brzy začít prodávat za startovací cenu 250 dolarů (přibližně 6 000 Kč bez daně). Prozatím však není známa případná dostupnost na evropských trzích.

Technické parametry ZTE Blade S6

Kompletní specifikace
Konstrukce140 × 70,7 × 7,7 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 7 500 Kč

Zdroje: ztedevice.com

Diskuze ke článku
Standa
Jó kdyby se to prodávalo u nás, věřím že by to vytřelo zrak mnoha zavedeným zlodějským výrobcům co chtějí za šrot neuvěřitelný částky. Viz. jako Samsung se svojí A3 a tou cenou. I A5 by to strčilo hravě do kapsy. Já sice používám WP ale tohle bych klidně taky vyzkoušel.
Anonymní jméno
No so značkou nemám dobré skúsenosti už len kvôli tomu lacnému tabletu, ktorý mám doma (ZTE Light Tab II), ale do tohto by som šiel rád :) Zozadu síce nevyzerá tak pekne, ale z predu je ten mobil pekný :)
Michal
Mobilní telefon pro ty, co koukají po papírových předpokladech. O rychlosti, plynulosti a stabilitě zde nebude řeč...
lendelos
Perfektny design, keby je este trosku mensi, 4,7 display... a tiez nie som uplne presvedceny o vykone toho procesora, ani grafiky a ani tej baterky kedze by som to vyuzival ako dual sim urcite... Ma aj samostatny procesor na super audio, co je pre mna tiez dolezite. Hlavne ta velkost mi teda vadi, no vyzera nadejne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze