Známý výrobce filmových kamer RED zaříznul unikátní smartphone Hydrogen One

Známý výrobce filmových kamer RED zaříznul unikátní smartphone Hydrogen One
  • Smartphone byl v posledních dnech zlevněn na polovinu
  • Projekt smartphonu RED Hydrogen One byl dnes ukončen

Americká společnost RED, která je známá výrobou profesionálních filmových kamer, představila v říjnu 2018 vlastní smartphone s názvem „RED Hydrogen One“. Originální telefon s cenovkou 1 295 amerických dolarů (zhruba 36 tisíc korun i s DPH) a futuristickým vzhledem byl před několika dny zlevněn na „pouhých“ 645 dolarů (přibližně 18 tisíc korun i s daní) a dnes se dozvídáme, že bude projekt definitivně ukončen.

Důvodem je odchod zakladatele a CEO společnosti, Jima Jannarda, který se ve svých 70 letech rozhodl ukončit kariéru kvůli zdravotním problémům. Tvůrci smartphonu přitom měli poměrně ambiciozní vizi a na trh přinesli smartphone s holografickým displejem, kvalitním fotoaparátem a možností využít modulární příslušenství, které však nikdy nespatřilo světlo světa.

Jak již asi tušíte, Hydrogen One se nikdy nesetkal s velkým úspěchem, za což vinil Jannard nejmenovaného dodavatele z Číny. V červnu kupodivu padla zmínka o příchodu druhé generace telefonu, jehož výrobu měla mít na starosti jiná společnost. Na základě dnešního ohlášení se však dá s jistotou tvrdit, že dalšího smartphonu od společnosti RED se v dohledné době jen tak nedočkáme. Majitelům první generace Hydrogenu byla alespoň přislíbena (softwarová) podpora i v budoucnu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze