Značka Fossil vstupuje do světa chytrých hodinek

9

Výrobci klasických hodinek začínají mít problémy s tím konkurovat chytrým hodinkám. Jaká je tedy nejlepší obrana? Samozřejmě připojit se. Pochopila to i známá značka klasických hodinek Fossil, která na trh uvede chytré hodinky s procesorem Intel. Svým designem se až nápadně podobají druhé generaci Moto 360 od Motoroly.

Fossil

Americkou značku Fossil nemusíme přibližovat žádnému fandovi klasických hodinek. Cena je solidní, přesto ale hodinky nabídnou zajímavý design a poměr „cena/výkon“. Společnost, která byla založena již v roce 1984, nyní přichází na další logickou etapu, a to na segment chytrého wearables. Respektive, firma samotná již dříve tento postup nevylučovala, až nyní se však můžeme podívat na chytré hodinky, které se opravdu do prodeje dostanou.

Americká společnost Fossil nastínila svoji vizi chytrých hodinek v uplynulých dnech, velkou zajímavostí je především dosazení procesoru od společnosti Intel. Hodinky Fossil jsou tedy prakticky prvními chytrými hodinkami, které vsadily na procesor Intel. Další podrobnosti jsou bohužel zahaleny rouškou tajemství, na kompletní specifikaci si tak ještě budeme muset počkat. Každopádně z fotografií můžeme vyčíst mnoho informací o designu.

Fossil a Intel

Hodinky budou dle aktuálních trendů kulaté, samotný displej však bude ve své spodní části mírně uříznutý, stejně jako v případě Motoroly Moto 360. V tomto výřezu dle předpokladů najdeme senzor okolního světla. Tělo hodinek je vyrobeno z broušeného kovu, pásek bude moci být v několika variantách, přičemž prezentovány byly klasicky – kožený a kovový pásek. Hodinky budou mít téměř s jistotou pásky výměnné, zachován by měl být totiž standardní 22milimetrový úchyt řemínku.

Po designové stránce se nové hodinky blíží zatím ještě nepředstavené druhé generaci Moto 360 od Motoroly, a to především seříznutým displejem a také poměrně výrazným úchytem pásku. Pouze kruhové tlačítko je umístěno dle vzoru první generace na pravé straně uprostřed.

Ceny ani další specifikace bohužel prozrazeny nebyly, nezbude tedy než vyčkat. Jak se chytré hodinky americké společnosti Fossil líbí vám?

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
"Výrobci klasických hodinek začínají mít problémy s tím konkurovat chytrým hodinkám." Jaká pak konkurence, vždyť to nikdo nenosí, kromě apple amíků, kteří se nechali vyhypovat na Apple Watch.
Hsh
A cena ?(přibližně)
Michal Lenc
Michal Lenc
Možná byste mohli napsat, že značka Fossil se do světa chytrých hodinek vrací. Již v roce 2004 uvedla model Fossil Abacus Wrist PDA, na kterých běžel operační systém Palm OS.
Lofasnik

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze