Získejte neuvěřitelných 36 TB prostoru v cloudu zdarma (návod)

34

S postupně se zlepšující situací ohledně nabídky datových balíčků stále více lidí využívá služeb on-line úložišť, tedy ukládání dat do „cloudu'“. Většina známých poskytovatelů však nabízí pouze malé prostory zdarma, větší místo si nechají pořádně zaplatit. Ale co když to jde i jinak? Co byste řekli na disk až s 36 TB prostoru zdarma?

Nepřehlédněte:

Rozmach cloudových úložišť za posledních několik let je bezesporu nepopiratelný. Google má svůj Drive, Microsoft zase OneDrive, nikomu asi nemusíme představovat ani Dropbox. A to jsme zmínili jen setinu procenta všech existujících webových, respektive cloudových, úložišť. Spojujícím faktorem pro zmíněná úložiště je poskytnutí pouze (subjektivně) malého prostoru zdarma (většinou v řádech několika GB volných jednotek).

OneDrive, Google Drive, Dropbox? A proč ne Qihoo?

Za další volný prostor si musíte připlatit, a většinou ne zrovna malé peníze. Potřebujete mnohem větší prostor, ale nechcete platit? Smíříte se s „malým“ ústupkem, ve formě chybějící české, respektive anglické lokalizace? Tak právě pro vás je tu Qihoo 360 Yunpan, který nabídne VŠEM zájemcům až 36 TB volného prostoru v cloudu naprosto ZDARMA.

Společnost Qihoo 360

Nejprve něco málo pro osvětlení. Společnost Qihoo 360 Technology Co. Ltd. (zkráceně Qihoo 360) pochází, jak jinak, než z Číny. Do povědomí uživatelů se dostala hlavně díky antivirovému programu 360 Safeguard a 360 Mobile Safe (freemium model), webovému prohlížeči 360 Browsers a také díky obchodu s aplikacemi 360 Mobile Assistant. Společnost byla založena v roce 2005, počet jejich uživatelů (ať už antivirových programů, nebo dalších nabízených služeb) se počítá na sta miliony.

Qihoo

Kromě již zmíněných nabízených služeb však Qihoo 360 nabízí i jednu další. Konkrétně cloudové úložiště Qihoo 360 Yunpan Cloud Drive, které bude hlavní náplní dnešního článku. Toto webové úložiště totiž nabízí jen těžko překonatelných 36 TB volného prostoru zdarma. Takového objemu dat zdarma docílíte, když splníte pouze několik málo kroků, ty vám nezaberou ani pár minut vašeho času. Ještě jednou musíme zopakovat, že 36 TB získáte opravdu naprosto zdarma.

Společnost Qihoo nabízí hned několik služeb

V čem je háček?

Ještě než se pustíme do návodu, jak oněch 36 TB volného prostoru v cloudu získat, zastavíme se u jedné, ale prakticky také jediné, nevýhody této služby (tedy když opomeneme stále poměrně malý FUP datových balíčků. Vzhledem k tomu, že společnost Qihoo 360 pochází z Číny, čínsky také „mluví“.

...a co není v hlavě, to přeloží Google. Teď už se jen modlit za zvyšování FUPu.

Založení účtu, jeho spravování a instalace doplňkového softwaru je tak kompletně v čínštině bez možnosti nastavit byť jen anglickou mutaci, natož pak češtinu, nebo jiný jazyk. Vzhledem k zaměření služby však nejde o tak velký problém, po úvodní, a nutno podotknout velmi snadné, registraci, si už s čínštinou nemusíte vůbec lámat hlavu. Při některých operacích pak pomohou i ikony.

Registrujeme se

Pro registraci navštívíme přímo webové úložiště, čínské znaky nás již nepřekvapí, stejně tak nemožnost přepnutí do anglického prostředí. Pokud však využíváte doplněk, který stránky v cizím jazyku automaticky přeloží, zorientujete se i bez naší nápovědy. Důležitá informace: v případě, že se stránky nenačtou hned napoprvé, nezoufejte. Přetížení registračního serveru je celkem časté, je to přeci jen zadarmo.

Registrace Qihoo účtu krok 1/4

Pokud se chcete úvodní obrazovce vyhnout, můžete navštívit přímo registrační formulář. Ten je, jak jsme již ze začátku našeho článku zmínili, velice primitivní. Do první kolonky stačí zadat vaši e-mailovou schránku, kterou se budete do vašeho cloudu přihlašovat, do druhé heslo a do třetí kolonky pak heslo opět zopakujete (6 až 20 znaků, nevyžadují se velká písmena ani speciální znaky). Následně stačí odsouhlasit podmínky a kliknout na zelené tlačítko registrace. Web bude chvíli „přemýšlet“ a následně vás poprosí o zadání čtyřmístného ověřovacího kódu.

Registrace Qihoo účtu kroky 2/4 a 3/4

Pokud se vám opsání kódu nepodaří napoprvé, nic se neděje, kód se objeví znovu. Poznámka: v případě, že používáte doplněk pro automatický překlad, kolonka s kódem se nemusí zobrazit správně, případně vůbec. Bez tohoto kroku se ovšem dále neposunete, proto doporučujeme automatický překlad na okamžik vypnout. Po úspěšném zadání kódu opět klikneme na zelené tlačítko registrace.

Registrace Qihoo účtu krok 4/4

V tomto kroku se (čas od času) může stát, že vás stránka informuje o zadání špatného kódu, případně vypíše jinou chybu. Nemusíte mít však strach, pokud jste si jistí, že jste ověřovací kód zadali správně, stačí znovu najet na úvodní stránku a do připravených polí zadat váš registrovaný e-mail a zvolené heslo, přihlášení proběhne korektně. A to je vše, žádné potvrzování e-mailové adresy, žádné další verifikace pomocí telefonního čísla nebo cokoli jiného. Základní registraci účtu máme úspěšně za sebou. Jednoduché, že? Ale jak získat oněch 36 TB?

Získáváme prvních 10,35 TB zdarma

Vzhledem k opravdu jednoduché registraci pomocí e-mailu je jasné, že 36 TB nedostanete hned. Nejdříve obdržíte základní bonus 360 GB. I to je ovšem několikanásobně více, než nabízí například OneDrive nebo Google Drive.

Pro začátek dostanete 360 GB, tedy 0,36 TB

I když samotné webové prostředí může sloužit pro nahrávání souborů, pro získání první části bonusu, konkrétně 10 TB je nutné stáhnout do PC nebo MAC software, který funguje na principu Dropboxu. Malý program stačí nainstalovat, přičemž v PC nebo MAC se objeví nová synchronizační složka, do které budete následně vkládat soubory, které chcete v cloudu. Instalační soubor je velice malý, pro MAC zhruba 3,9 MB, pro Windows pak zhruba 8 MB.

Instalace Qihoo na MAC

Po instalaci programu stačí zvolit, kam se má synchronizační složka uložit a je hotovo. Program vám (opět v čínštině) oznámí, že jste získali bonus 10 TB pro další využití. Když se podíváme do on-line verze, zjistíme, že místo 360 GB máme rovnou 10,35 TB, tedy bonus 10 TB + počátečních zhruba 0,36 TB. Pokud by se bonus automaticky nepřičetl, je nutné navštívit stránky, kde se po kliknutí na oranžové tlačítko s popiskem 10TB, bonus přičte. Už teď jsme na úctyhodném místě zdarma, my ale pokračujeme dál.

Jak získat zbylých 26 TB zdarma?

Stejně tak, jak jsme získali 10,35 TB zdarma za registraci a registraci počítače, zbylých 26 TB získáme za registrování mobilního zařízení, přes které následně můžeme uložená data stahovat. Existuje verze jak pro Android, tak také pro iOS, konkrétně pro iPhone a dokonce i pro iPad.

Aplikace je dostupná pro Android a iOS (iPhone i iPad)

Po instalaci programu následuje stejná situace, stačí vyplnit e-mail a heslo a telefon ohlásí získání bonusu. Pokud by se automatické přičtení bonusu ve výši 26 GB nepovedlo, opět stačí navštívit tyto stránky, kde bonus manuálně přičtete kliknutím na druhý oranžový odkaz s popisem 26 TB.

A máme to!

A je hotovo, po autorizaci vašeho mobilního zařízení máte k dispozici 36 TB volného místa (36 864 GB). Co s takovou porcí dat? Jen těžko si dokážeme představit, jak takové místo zaplnit. Každopádně pro ukládání datově náročných souborů se bude volné místo jistě hodit. Maximální velikost souboru, který můžete naráz uploadovat je dle informací 10 GB, to už postačí i pro velmi náročné filmy ve vysokém rozlišení.

A máme to.

Několik příkladů na závěr

Průměrně velká „MP3ka“ (například 6 MB) by se na disk vešla šest milionkrát. A to už je opravdu jen těžko představitelné. LG G3, jehož recenzi jsme si pro vás nedávno připravili, dokáže nahrávat videoklipy v 4K rozlišení (3 840 × 2 160 pixelů, 2 160p). Jedna vteřina zabere v paměti zhruba 2,7 MB, jednoduchými počty se tak dostaneme až k 154 dnům záznamu v takto vysokém rozlišení. Samozřejmě v kuse, tedy zhruba 3 700 hodin.

Uploadovat můžete až 154 dnů videozáznamu z LG G3 v kuse (samozřejmě v plném rozlišení)

Když se podíváme na nabídku konkurence, působí Qihoo se svým cloudem opravdu velmi neohroženě. Nezbývá než doufat, že nabízené místo zdarma vydrží a v budoucnu nenastanou žádné komplikace. A jedna informace na závěr: pokud vám (z tak trochu nepochopitelných důvodů) nestačí 36 TB, založením vícero účtů můžete toto místo zněkolikanásobit. Přejeme příjemný upload.

Zdroje: yunpan.360.cn

Diskuze ke článku
JacoBee
Hezké...ale asi to vynechám...Posílat to na nějakej asijskej web se mi moc nechce :))
Google 15gb
MS 15gb+bonusy
dropbox pár giga...icloud taky pár.

Vše zdarma ,jo je to rozházený ale najedno si zálohuji fotky a na jedno videa apod.
Hugo
Zajimavé to urcite je, ale zatim stačí můj domací cloud 2TB.
Jinak redaktor byl asi unaven a měl problémy s velikostmi - Př. A co zbylých 16TB - když schází 26TB atd.
Johny
Ježiš :D Ale jo, dobré, pokud to někdo využije, tak určitě dobré.
Ale jak se lidi ženou za počtem jader v telefonu a teď i za terabajty v cloudu a většina to stejně asi nevyužije. :D
Jinak používám OneDrive. mám tam 23 Gb - stačí a je integrovaný ve Windows.
mijakhany
Nyní mám 29,4TB a na 10TB bonusu:) stále čekám, protože je to opravdu dost přetížený. Každopádně děkuji za skvělý článek! Osobně toto uložiště vítám a využiji, protože můj domací cloud 2TB je akorát plný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze