Zastaví kulku i ochrání telefon. Pouzdra už nejsou jen kusy plastu

9

Zabalit si telefon do nějakého pouzdra je při dnešních konstrukcích prakticky nezbytné pro každého, kdo chce s telefonem žít trochu aktivněji. A i když se to nezdá, i zde postupuje vývoj kupředu a umožňuje vám pak s telefonem zacházet neskutečně hrubě.

Přesně tak to ukázala společnost Tech21, která skrze společnost Recall vstupuje na český trh. Tech21 se věnuje ochraně elektroniky už přes dvacet let a posledním milníkem v této oblasti se materiál nabízený pod obchodním názvem FlexShock, který má skutečně zajímavé vlastnosti. Pokud se k němu chováte jemně, pak jej lze libovolně natahovat a tvarovat. Jakmile však přijde drsnější rána, zůstane pevný a energii nárazu rozloží po svém objemu. Demonstrace byla vskutku působivá a zahrnovala například bušení kladivem do vlastního prstu krytého jen tenkým válečkem z tohoto materiálu.

Materiál je pružný a vláčný, ale při nárazu dobře kryje.

Součástí ochranného pouzdra je samozřejmě i krytí nejcitlivějšího místa na telefonu, a to jeho displeje. O ochranu se tak starají hned tři vrstvy: pevná horní vrstva rozloží sílu nárazu, v té střední rozloží polymery sílu nárazu a ta poslední jej utlumí. Obchodní název této technologie je Bullet Shield a podobné technologické řešení se skutečně používá i při výrobě neprůstřelných skel. Pozitivní je i to, že instalace nevyžaduje žádné speciální nářadí nebo dovednosti, a přesto se povede vždy napoprvé a bez bublin.

Vybere si každý

Základní řada se jmenuje Classic, která se pak dělí na robustní Tatical, Frame z tvrzeného polykarbonátu, Check s perforovanými zády, Shell s průhlednými zády a také Shell Wallet, který vypadá jako knížka a funguje jako stojánek.

Classic Frame pro iPhone 6.

I když pouzdra z řady Classic vypadají nenápadně a subtilně, demonstrace jejich výdrže zahrnovala například házení z metrového pódia – bez poškození, maximálně s restartem, který způsobí krátkodobé odpojení baterie.

I řada produktů Impact je v provedení slim a ve dvou různých verzích – z polykarbonátu či termoplastického polyuretanu. Řada Impact nabízí tři jednoduchá provedení v několika barevných variantách – TPU kryty Impact Shell a Impact Mash a PC kryt Impact Frame.

Robustní pouzdro Patriot tvoří pevný rám a fólie Impact Shield ochraňující displej. Pouzdro splňuje armádní zkoušky a ochrání telefon i před pádem z výšky 4 metrů, konektory, reproduktory a mikrofony navíc chrání před vodou, prachem a nečistotami. I přes svou robustní konstrukci a ochranné krytky pouzdro Patriot neovlivňuje kvalitu hovoru ani přístup ke všem tlačítkům a konektorům.

Patriot

Řadu Evo zastupují kryty a pouzdra klasického stylu. Evo Check je tenký kryt v několika barevných provedeních. Pouzdro Evo Wallet je z odolného materiálu TPU, tvrzená tlačítka umožňují pohodlné ovládání telefonu a pouzdro ukrývá i kapsu na kartu. Další robustní kryt Evo Tactical je přes svou odolnost elegantní svými liniemi. Stejně jako všechny produkty Tech21 i Evo Tactical podtrhuje vlastnosti samotného telefonu a chrání ho před nechtěným poškozením.

Evo Tatical na Samsungu Galaxy S6.
Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Jojo, toto se mi strašně líbí, jak si lidi nakoupí telefon, který je obvykle o několik pater výše, než jsou jejich příjmové možnosti, ovykle nějakej Apple a obvykle si na to musí vzít úvěr od Provydentu, aby se pak smrtelně strachovali, že se s jejich miláškem něco stane anebo s planou nadějí, že ho pak "jako nový" prodají do bazaru, a tak ho jako pyj zabalí do kusu igelitu, ale okolí budou tvrdit, že je to trendy doplněk, s jehož pomocí se chtějí odlišit.
Bunlet
Ja nikdy nepoužíval pouzdra folie a podobni nesmysly.Koupil jsem mobil vybalil a používal aniž bych se strachoval co kdyby...Momentalne používám S3 Neo.Prace dilna, prostě nešetřím.Mobil mi slouží a ne abych se omezoval a podrizoval svuj zpusob uzivani mobilu s pouzdrama.Je to jen spotrebak nic vic.Za par mesicu bude další. ..
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
Nepouzivam kryty,pretoze kupujem telefon kvoli tomu,ako vyzera a nie kvoli tomu,aby som z neho spravil nieco ohavne hrube. Sice ma to stoji par skrabancov (tie su vsak viditelne len pod urcitym uhlom) ale stoji to za to
Petr
Tak já jsem třeba majitelem Xperie Z3 , z obou stran mám temperované sklo a ještě ho mám v krytu Case Mate... Spotřební zboží to je, ale nějaká ta ochrana při pádu si myslím je nutná. Ne jednomu při pádu prasknul displej a oprava pak stojí skoro víc než nový telefon... Z3 je velice pěkná, má pěkný design, ale zkrátka jsem si ho nekupoval kvůli tomu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze