Zamíří OS Tizen mezi vlajkové lodě? Chystá se Samsung Z9

1

O operačním systému Tizen jste možná ani doposud neslyšeli. Jde o vlastní tvorbu Samsungu, který jej využívá pro potřeby chytrých hodinek, televizorů, ale rovněž i telefonů prozatím určených rozvojovým trhům. Možná se však brzy zaměření změní.

Samsung Z3
Samsung Z3

Pomyslným vrcholným modelem s OS Tizen je Samsung Z3, který se prodává například na vybraných asijských trzích. Stále se však jedná o zařízení, které svou výbavou spadá spíše mezi low-endy. V databázi indické společnosti Zauba, která zajišťuje import a export zboží, se však nyní objevil doposud neznámý model s označením Samsung SM-Z930F. Očekává se, že by ve finále mělo jít o Samsung Z9. Pozoruhodná je nicméně především cena, která několikanásobně převyšuje ceny modelu Z2, který má jen pětipalcový displej či základní dvoujádrový procesor.

TIP! Tizen na vzestupu, ve 3. čtvrtletí předstihl OS BlackBerry

Samsung Z9

Z toho vyplývá, že bychom mohli být svědky představení velmi dobře vybaveného modelu. Očekávat by tak bylo možné větší a kvalitnější displej, výkonnější typ procesoru či celkově lepší výbavu. Více informací v tuto chvíli však chybí, a to navzdory tomu, že by se premiéra mohla odehrát již zítra. Nadále zůstává otázkou, zda by se případně lépe vybavený model dostal i na evropské trhy.

Zdroje: zauba.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
satai
Asi mi chybí představivost, ale přijde mi, že Samsung už dneska nemá dost pák svůj systém prosadit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze