YouTube zintenzivňuje boj proti blokátorům reklam

Jak se přesto reklam zbavit?
5
YouTube zintenzivňuje boj proti blokátorům reklam
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Omezení by se mělo nově dotknout také přehrávačů třetích stran s vestavěným blokováním reklam
  • Pokud se chcete zbavit reklam, je nejjednodušší volbou předplatné YouTube Premium

Už loni v listopadu jsme vás informovali o tom, že YouTube začalo bojovat s blokátory reklam, jichž se uživatelé ve velkém zbavovali – například podle společnosti Ghostery více než 90 % jejích uživatelů, kteří vyplnili dotazník ohledně důvodů odinstalace produktu, uvedlo, že tak učinili proto, že nástroj již nefungoval na YouTube. A nyní přichází videoplatforma s rozšířením represí.


Posilujeme naše vymáhání u aplikací třetích stran, které porušují smluvní podmínky YouTube, konkrétně u aplikací na blokování reklam. Diváci, kteří používají tyto aplikace třetích stran, mohou při pokusu o přehrání videa zaznamenat problémy s načítáním, případně se jim může zobrazit chyba „Následující obsah není v této aplikaci dostupný“. Chceme zdůraznit, že naše podmínky nepovolují aplikacím třetích stran vypínat reklamy, protože to brání odměňování tvůrců za sledovanost. Reklamy na YouTube pomáhají podporovat tvůrce a umožňují miliardám lidí po celém světě používat streamovací službu. Chápeme také, že někteří lidé preferují prostředí zcela bez reklam, a proto nabízíme YouTube Premium. Aplikacím třetích stran povolujeme používat naše rozhraní API pouze v případě, že dodržují naše smluvní podmínky služeb API. Když najdeme aplikaci, která tyto podmínky porušuje, podnikneme příslušné kroky k ochraně naší platformy, tvůrců a diváků,“ lze se dočíst přímo na support.google.com.

Jak dodává gsmarena.com, z vyjádření výše nejpravděpodobněji vyplývá, že nyní budou omezeny také přehrávače třetích stran s vestavěným blokováním reklam.

Kroky YouTube jsou logické. Reklamy na YouTube se stále více podílejí na celkových příjmech společnosti Google a pokud je vidět nechcete, můžete si snadno aktivovat předplatné YouTube Premium, jež vás reklam zbaví a přináší i další výhody.

Diskuze ke článku
Petr Zitka
Petr Zitka
Tudy cesta nevede.
Ode mne Youtube neuvidí ani korunu.
Až bude předplatné za rozumnou cenu, tak možná.
Ale teď pro Youtube platí: "kdo chce víc, nemá nic"
Jozef Klinga
Jozef Klinga
Až YouTube zvládne pri zaplatenom premium členstve z videí automaticky odfiltrovať segmenty o sponzorovi videa (Skillshare, Squarespace a další), rád si zaplatím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze