YouTube pro Windows Phone je nyní plnohodnotnou aplikací

17

Uživatelé Windows Phone se konečně dočkali, i na jejich systém přišla po dlouhém čekání plnohodnotná aplikace YouTube, která už není jen odkazem na mobilní web. Tvůrcem aplikace není překvapivě Google, ale samotný Microsoft.

Máte-li telefon s Windows Phone, určitě vám vadilo, že pro něj nebyla doposud dostupná plnohodnotná aplikace YouTube. Ano, ikonka s tímto názvem se sice v systému nacházela, ale po spuštění vás pouze přesměrovala na mobilní verzi YouTube ve webovém prohlížeči. Pro pokročilejší funkce a pohodlnější prohlížení videí jste museli využít nějakou neoficiální aplikaci třetích stran.

Včera společnost Microsoft (dalo by se předpokládat, že tak učiní spíše Google) vydala docela neočekávaně a bez nějaké propagace novou verzi aplikace YouTube, která je doslova přelomová, už to není jen odkaz na mobilní verzi, nýbrž plnohodnotná aplikace. Můžete umístit na plochu zástupce (playlistu, kanálu, vyhledávání) v podobě dlaždice, přepracovaný byl playlist, který má podobu filmového pásu, můžete také jen poslouchat zvuk videa, když je aplikace spuštěná na pozadí. Odkazy na videa můžete sdílet přes sociální sítě, e-mail či zprávy.

Pokud telefon půjčujete dětem, můžete přes YouTube Safety Mode omezit pro sledování nevhodná videa.

Nová verze YouTube je prozatím dostupná jen pro Windows Phone 8, pro starší systém Windows Phone 7.5 by měla být k dispozici do několika týdnů.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Jab
Již funkčnější než metrotube, ale vzhledem citelně pokulhává. Hodila by se tmavá varianta.
Kuba
Aplikace je parádní, pěkně se hodí do metro prostředí WP8. Navíc má funkce které ani androidí telefony nemají, jen to microsoftu nemuselo trvat tak dlouho.
Matt54
Aplikace je super, ale na to jaka je Microsoft firma, jim to fakt trvalo dlouho
Pavel
Google nemá nejmenší zájem vytvářet aplikaci pro mobilní telefony s WP, protože se konkurence těchto telefonů právem obává. Proto ji odmítl vytvořit sám. Nehne pro WP ani prstem. Zachoval se tak, jak je to neustále vyčítáno Microsoftu. Google uvolnil jen API pro vývojáře (tj. vč. Microsoftu). Jestliže má tato aplikace od MS (přes API) výce funkcí než nativní od Google tak se v MS vytáhli. Kritiku, že jim to trvalo tak dlouho nekomentuji. Je očividné, že se všichni (firmi i uživatelská veřejnost jiných OS) snaží házet MS klacky pod nohy. nedivím se. Poteciál WP je obrovský. většina lidí má v NB Windows a hrozí ,,nebezpečí,, že si je pořídí i smartphony s WP.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze