Xiaomi spřádá plány. Ve finském Tampere chce zlepšit kvalitu svých fotoaparátů

3
Xiaomi spřádá plány. Ve finském Tampere chce zlepšit kvalitu svých fotoaparátů
  • Nové vývojové centrum se bude soustředit na technologie spojené s pořizováním fotografií a videí
  • Finsko disponuje značným počtem zkušených inženýrů a techniků
  • Huawei postavil vývojové centrum ve Finsku již v roce 2016

Xiaomi, které si vybudovalo celosvětovou pověst díky bohaté nabídce smartphonů se skvělým poměrem cena/výkon a takřka nekonečnou řadou chytrých domácích spotřebičů, se rozhodlo postavit zbrusu nové vývojové centrum ve třetím největším městu Finska – Tampere. Osobou zodpovědnou za vývoj a výzkum v novém výzkumném centru, které se bude soustředit primárně na technologie spojené s pořizováním fotografií a videí, se má stát sám CEO finského zastoupení Xiaomi, David Arthur Felix. Co si od tohoto kroku Xiaomi slibuje, je zlepšení kvality u fotoaparátů svých smartphonů, a že se Xiaomi nemá za co stydět ani v současnosti, dokazují například povedené snímky z vlajkového Xiaomi Mi 9.

Finsko disponuje, jakožto domovská země legendární Nokie, značným počtem zkušených inženýrů a techniků s mnohaletými zkušenostmi v oboru. Fakt, že tento krok Xiaomi dává smysl, potvrzuje i Huawei. Ten se pro vystavění vývojového centra ve Finsku rozhodl již na začátku roku 2016 a nyní se smartphony tohoto výrobce řadí z hlediska fotografických schopností mezi absolutní špičku na trhu. Už při založení vývojového centra Huawei přešlo notné množství bývalých zaměstnanců Nokie pod křídla tohoto výrobce. Něco podobného by nyní mohlo následovat i v případě Xiaomi.

Registrace finského vývojového centra může mít spojitost i se smlouvou o spolupráci, kterou Xiaomi uzavřelo s Nokií (vlastněnou HMD Global) v roce 2017. Na jejím základě bylo domluveno, že Xiaomi může těžit z intelektuálního vlastnictví Nokie. Dokonce bylo tímto způsobem odkoupeno hned několik patentů, které nyní Xiaomi využívá. Jaký bude mít rozhodnutí společnosti vliv na kvalitu fotografií a videí u Xiaomi telefonů, které se teprve dostanou na trh, se snad již brzy přesvědčíme na vlastní oči.

Diskuze ke článku
piiiifa
nebero fotaky od sony, samsungu apod. ? zajimave...
Kreul
Klasická mi 9 fotí fakt moc dobře už teď, viděl jsem ji v akci a byl jsem mile prekvapen, srovnatelná s mým s9+ a bohužel za poloviční peníz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze