Xiaomi prodalo 100 tisíc smartphonů HongMi za dvě minuty

7

Čínský výrobce mobilních telefonů Xiaomi je jasným příkladem úspěšné společnosti. Za několik málo roků se na domácím miliardovém čínském trhu dokázala díky atraktivně vybaveným smartphonům za velmi rozumné ceny vyšvihnout na přední příčky prodejnosti a měří se s takovými jmény jako je Samsung.

Další z řady rekordů si firma připsala minulý týden v úterý. Oznámila to na svém Weibo profilu (čínská alternativa k sociálním sítím typu Facebook či Twitter). V ten den se totiž začal prodávat nový model HongMi a za dvě minuty a pět vteřin bylo uskutečněno celkem 100 tisíc objednávek.

Tak obrovskému zájmu se nelze divit, nové Xiaomi HongMi totiž za výbavu, čítající SoC MTK 6589T se čtyřjádrovým Cortex-A7 1,5 GHz procesorem, 4,7 palcový HD displej, 1 GB paměti RAM, 13Mpx fotoaparát a Android 4.2 s oblíbenou grafickou nadstavbou MIUI od svých zákazníků žádá 799 čínských jüanů, tedy v přepočtu necelých 2 500 Kč.

TIP! Překvapivý přestup: Hugo Barra odchází z Googlu do Xiaomi

To navíc není vše. Už příští týden v úterý 15. října výrobce připravuje zahájení prodeje dlouho očekávaného modelu Xiaomi Mi3, který má ambice také zaznamenat nemalý, možná dokonce ještě větší úspěch, než model HongMi. Tipnete si, kolik se jich první den prodá?

Zdroje: gsminsider.com

Diskuze ke článku
Maroš
Keby len dokázali dovážat do Európy. Ja tipujem 250 000 za 2 minúty :D
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Co je to 100 k? Přijde mi to poněkud umělé. Na obřím čínském trhu je takové množství jako plivnutí do moře. Je tedy logické, že se prodají hned.
Martin P.
Zajímavé číslo je v delším časovém úseku a né jen na technologicky, jazykově a politicky omezeném trhu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze