Xiaomi Mi4c má být představeno 24. září (2× aktualizováno)

15

Zatímco se mluví především o Xiaomi Mi5, které by mělo nabídnout Snapdragon 820, podařilo se odhalit jinou novinku. Tou je Mi4c se Snapdragonem 808. Jednat by se přitom měla o vcelku kompaktní telefon.

Aktualizováno 1. 9. 2015

Nejnovější informace hovoří o tom, že telefon bude představen 24. září (čtvrtek) a do prodeje se dostane už 3. října. Zatímco v současné době nejsou známy ceny, mluví se o tom, že Xiaomi omezí první várku na 100 tisíc kusů. Pokud se tak skutečně stane, bude model s největší pravděpodobností bleskově vyprodán, jak už jsme u Xiaomi zvyklí.

Aktualizováno 31. 8. 2015

Obrázek zadní strany prodejního balení odhaluje specifikace údajně chystaného modelu. Podle nich se můžeme těšit na Snapdragon 808, 2 GB RAM, 16 GB úložného prostoru nebo baterii o kapacitě 3 080 mAh. Na zadní straně by měl mít telefon fotoaparát s rozlišením 13 Mpx, na straně přední pak čočku s rozlišením 5 Mpx. Jako první telefon v nabídce Xiaomi by navíc model Mi4C měl nabídnout USB-C. Vše doplňuje 5palcový displej s FullHD rozlišením a grafická nadstavba MIUI 7.

Mi4c

Původní zpráva z 24. 8. 2015

Přístroj s názvem Mi4c unikl jak z čínského certifikačního úřadu TENAA, tak i z databáze benchmark testu AnTuTu. Díky tomu si můžeme prohlédnout, jak bude vypadat i jakou nabídne výbavu. V jejím čele bude šestijádrový procesor Snapdragon 808, který má být doplňován 2 GB RAM a 16GB úložištěm. Bohužel má chybět slot na paměťové karty.

Displej přitom nabídne kompaktní velikost 5 palců, a to při FullHD rozlišení. Mezi další výbavu patří 13 a 5Mpx kamera nebo Android ve verzi 5.1.1 Lollipop, nad kterým bude bdít grafická nadstavba MIUI 7. Telefon by měl podporovat LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 a microUSB port.

O datu představení či ceně v současné době nemáme bližší informace. Víme však, že bude dostupný v několika barvách (červená, oranžová, žlutá, zelená, černá a bílá) a jeho rozměry budou činit 138,1 × 69,6 × 7,8 mm a hmotnost 130 gramů.

Zdroje: techgadgetsz.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Pepik
Kompaktní? Autor bude asi pořádný "odborník"
Malcolm
Pěkný, ale já bych radči už aby oznámili MiPad 2
Petr
Za pár let se bude za kompaktní považovat 7" :D :D
Michal
A za jakého důvodu si myslíte, že je slovo kompaktní v uvozovkách?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze